Pereiti į pagrindinį turinį

„Chrome“ paveržė iš „Firefox“ antrą vietą pagal populiarumą pasaulyje

2011-12-05 13:22
„Chrome“ paveržė iš „Firefox“ antrą vietą pagal populiarumą pasaulyje
„Chrome“ paveržė iš „Firefox“ antrą vietą pagal populiarumą pasaulyje

Interneto naršyklių rinkoje pastaraisiais mėnesiais vyksta įdomūs reiškiniai – vis garsiau kalbama apie “Chrome” naudotojų skaičiaus pastovų didėjimą, atimant dalį iš kažkada sparčiai kilusios “Firefox”.

Pagal paskutinius “StatCounter” duomenis, “Google Chrome” naudoja 25.7% interneto naudotojų – ir tai yra jau daugiau, negu “Firefox”, kuri užleido antrąją poziciją rinkoje ir dabar turi 25.23%. Pirmąją vietą užima „Internet Explorer.“

Be abejo, skirtingi šaltiniai gali rodyti skirtingus duomenis – juk jie priklauso nuo imties: žmonių skaičiaus, demografijos, šalies ir kt. Bet kad ir kokie būtų skaičiai – praktiškai visur ta pati tendencija: “Chrome” sparčiai kyla.

Kalbant apie “Firefox”, dabar prasidėjo įdomios kalbos apie šios naršyklės tolimesnį likimą. Reikalas tas, kad kompanija “Mozilla” dar 2008 metais pasirašė sutartį su “Google”, pagal kurią būtent ši paieškos sistema buvo įmontuojama į naršyklę pagal nutylėjimą. Iš to gautos pajamos sudarė net 84% visų “Firefox” generuojamų pajamų. Ir lapkričio mėnesį ši sutartis nustojo galioti, o ar buvo pratęsta – apie tai oficialiai kol kas nepranešama. Bet dabar padėtis tokia, kad “Mozilla” labai nori tos sutarties, o “Google” kompanijai ją pasirašinėti gali būti ir neverta. Iš kitos pusės, jeigu sutartis nebus pratęsta, tada galbūt tai bus galimybė “Microsoft” paieškos sistemai “Bing” užkariauti pasaulį kartu su “Firefox”?

Žodžiu, kol kas daugiau klausimų negu atsakymų. Kad ir kaip bebūtų, galima pasveikinti “Chrome” su naująja antrąja vieta rinkoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų