Pereiti į pagrindinį turinį

E.Jackaitė bylinėsis su LNK

2008-08-30 13:04
E.Jackaitė bylinėsis su LNK
E.Jackaitė bylinėsis su LNK / „Klaipėdos“ nuotr.

Klaipėdietė aktorė Eglė Jackaitė vakar humoro laidos „Dviračio šou" kūrybinę grupę padavė į teismą. Moteriai atsibodo stebėti jos asmenį nuolat įžeidinėjančius reportažus.

Pati laidos nežiūrėjo

E.Jackaitės kantrybė trūko po rugpjūčio 26 dieną per LNK televiziją parodytos „Dviračio šou" laidos. Pasak aktorės, viename reportažų, nors ir netiesiogiai, jai buvo linkima mirties.

„Tą dieną buvo rodomas reportažas, kuriame jau „etatine" tapusi laidos personažė Eglė Kleckaitė, kuri parodijuoja mane, kalbino dainininkę Mią. Jų pokalbio metu E.Kleckaitė Mios paklausė: „Kaip tu jaustumeisi, jei vieną rytą savo automobilio bagažinėje rastum mirusios nuogos moters kūną?" O Mia jai atsakė: „Žinai, Egle, jei tas kūnas būtų tavo, ilgai laiminga į jį žiūrėčiau". Toks laidos scenarijus mane šokiravo, juk iš to galima suprasti, kad kai kurie žmonės trokšta mano mirties. Tiesa, pati šios laidos nemačiau, tačiau apie ją man papasakojo mano artimieji ir bičiuliai. Man baisu. Kaip galima filmuoti tokius reportažus ir kurti tokį tekstą. Tai net nejuokinga ir humoro laidos konteksto visiškai nebeatitinka. Apskritai nesuprantu, kaip visa kūrybinė grupė tam pritaria", - kalbėjo penktą mėnesį kūdikio besilaukianti E.Jackaitė.

Anot jos, šioje laidoje ji parodijuojama jau antrą sezoną, tačiau, kol reportažai buvo nepiktybiški, taip skaudu nebuvo.

„Eglė Kleckaitė egzistuoja jau nuo pavasario. Tačiau, kol reportažais buvo bandoma mane pavaizduoti tik kaip kvailą blondinę, nekreipiau į tai dėmesio. Pastaruoju metu jau peržengtos visos ribos. Mane bando visuomenei pateikti kaip absoliučiai neigiamą asmenybę, bandomos parodyti pačios blogiausios ir juodžiausios žmogaus savybės, o tai žemina ne tik mane, bet ir man artimus žmones", - tikino aktorė.

Pasak E.Jackaitės, skaudžiausiai į tai reaguoja jos trylikametis sūnus Jokūbas.

Keršija buvęs darbdavys?

E.Jackaitė įtarė, kad taip susidoroti su ja bando praėjusį sezoną TV3 laidos „Sudaužytų širdžių klubas", kurios vedėja dirbo, prodiuseris Kristupas Krivickas.

„Visi šie reportažai per „Dviračio šou" prasidėjo po to, kai atsisakiau per mano pačios vedamą laidą pasakoti apie savo gyvenimą. K.Krivickas dėl to labai įsižeidė, todėl man teko net palikti laidos vedėjos kėdę. Manau, pyktį jis laiko iki šiol, o kadangi su laidos „Dviračio šou" kūrybine grupe ir prodiuseriu jie geri draugai, tai visi kartu susimokė sukurti neigiamą herojų, panašų į mane. Dabar nuolat esu pateikiama kaip niekam nereikalinga blondinė, nesugebanti susirasti darbo televizijoje", - įsitikinusi E.Jackaitė.

E.Jackaitė pabrėžė, kad pradėti visi veiksmai ir jau greičiausiai kitą savaitę bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Kadangi jau pradėjau procesą, šio reikalo taip lengvai nepaliksiu ir tikrai nemesiu - iki galo sieksiu, kad šitos laidos pasibaigtų arba bent jau nustotų mane žeminti. Aš žinau, laidos prodiuseriai bandys sužaisti tuo, kad laida humoristinė, ir kad herojės pavardė neatitinka manosios. Taip, tai tiesa, tačiau visa Lietuva puikiai žino, kad čia parodijuojama aš. Laidose pateikiama labai daug faktų iš mano asmeninio gyvenimo, todėl nesunku suprasti, kas čia vaizduojama. Tikrai nesiekiu jokios finansinės naudos, man nieko nereikia, tenoriu, kad nustotų mane viešai įžeidinėti", - teigė pašnekovė.

E.Kleckaitė - ne E.Jackaitė

Laidos „Dviračio šou" prodiuseris Haroldas Mackevičius tikino, apie E.Jackaitės ketinimus paduoti juos į teismą dar negirdėjęs. Taip pat užtikrino, kad tarp laidos herojės ir aktorės jokių sąsajų nėra.

„Pirmą kartą girdžiu, kad mūsų laidoje yra herojų, vaizduojančių E.Jackaitę. Tikrai neturėjome tokios minties - herojė E.Kleckaitė tėra nevykusi reporterė, tačiau ja tikrai nesiekiame parodijuoti E.Jackaitės", - tvirtino H.Mackevičius.

Pasak prodiuserio, reportažo scenarijaus, kuris papiktino aktorę, jis nekūrė.

„Mia laidoje improvizavo ir jos ištarti žodžiai buvo pasakyti spontaniškai. Tikrai nenorėjome įžeisti Eglės. Neseniai su ja kalbėjau, bet ji neužsiminė, kad laidos pobūdis žemina. Jei būtų kažką panašaus minėjusi, manau, tikrai visa kūrybinė grupė būtų apsvarsčiusi, ar nevertėtų šios herojės atsisakyti. Kai kurie žinomi šalies žmonės manęs buvo paprašę laidose neparodijuoti jų, todėl tokių herojų laidoje nebeliko", - įtikinėjo prodiuseris.

H.Mackevičius tikisi, kad šis konfliktas išsispręs taikiai. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų