„Facebook“ kirmino Koobface kūrėjai gyvena Rusijoje

Socialinio tinklo Facebook darbuotojai bei nepriklausomi IT saugumo ekspertai surado liūdnai pagarsėjusio kirmino Koobface kūrėjus. Hakerių grupuotė gyvena Sankt-Peterburge (Rusija), o gyvena už Facebook vartotojų pinigus.

Ekspertai mano, jog internetinis kirminas suteikė galimybė hakeriams kontroliuoti maždaug kelis šimtus tūkstančių kompiuterių visame pasaulyje. Nežiūrint į tai, tai toli gražu ne pats didžiausias botnet tinklas, tačiau Koobface pagarsėjo tuo, jog plito tik socialiniame tinkle Facebook.

Kompanija Sophos publikavo detalų vykdyto tyrimo aprašymą. „Labai sunku šimto procentų tikslumu nustatyti hakerių asmenybes, tačiau vis tik surinkti įrodymai visiškai įrodo jų kaltę“, – teigia Graham Cluley, vyriausiasis Sophos techninis konsultantas. Įdomu tai, jog iki šiol nė vienas iš hakerių grupuotės narių nebuvo areštuotas ar apkaltintas nusikaltimo padarymu, panaudojant Koobface kenkėją.

G. Cluley supranta, jog įtariamųjų asmeninių duomenų publikacija gali įtakoti tyrimo eigą, tačiau tai buvo priverstinė priemonė, kadangi kova su kibernetiniais nusikaltimais Rusijoje praktiškai nevyksta ir ją reikia kažkaip stimuliuoti. Sophos ataskaitoje nurodomi ir tikri hakerių penketo vardai bei slapyvardžiai. Ekspertų teigimu, grupuotė kasmet pasisavindavo apie 2 mln. JAV dolerių. Įdomu tai, jog hakeriai kasdien gaudavo SMS žinutę apie „uždirbtus“ pinigus ir neįtarė, jog jų SMS žinutes skaito jų medžiotojai.

Sophos atstovai reiškia ir nusivylimą tuo, jog Rusijos teisėsauga vangiai reaguoja į šioje šalyje gyvenančių daromus nusikaltimus. „Dabar mes turime daug informacijos apie gaujos narius: kas jie tokie, kuo užsiima, kur gyvena, kaip atrodo ir pan. Policijai belieka tik sulaikyti juos“, – stebėjosi G. Cluley.




NAUJAUSI KOMENTARAI

ha ha

ha ha portretas
taip ir turejo but.Nereikia gyvent istisa para facebooke.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių