Pereiti į pagrindinį turinį

Į latvių kalbą išversta V.Adamkaus prisiminimų knyga

2008-10-20 16:20
Į latvių kalbą išversta V.Adamkaus prisiminimų knyga
Į latvių kalbą išversta V.Adamkaus prisiminimų knyga / Tomo Raginos nuotr.

Latvijoje išleista Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus prisiminimų knyga „Be nutylėjimų". Knygoje įžangos žodžius parašė buvusi Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga ir dabartinis šios šalies vadovas Valdis Zatleras.

Prezidentės V.Vykės-Freibergos teigimu, ypač įdomu susipažinti su buvusio kolegos požiūriu ir nuomone apie visus istorinius įvykius, kurių liudininkais abiem teko būti. „Abu buvę tremtiniai ypač giliai patyrėme ir įvertinome mūsų šalių laisvės atgavimą, vienodai atkakliai kovojame už demokratijos stiprinimą savo šalyse. Kartu gynėme Latvijos ir Lietuvos teisę įsilieti į Europos Sąjungos šalių gretas, energingai kovojome, kad mūsų valstybės galėtų būti saugios, globojamos NATO, rėmėme glaudesnį mūsų kalbininkų, mokslininkų, sportininkų ir tautų bendradarbiavimą, o mūsų asmeniniai santykiai visuomet man buvo įdomūs ir malonūs", - rašo buvusi Latvijos vadovė.

V.Zatlero nuomone, V.Adamkus yra savo šalies patrioto pavyzdys, sugebėjęs suderinti tradicines vertybes ir tai, kas nauja.

Latvijos vadovas tvirtina, kad latviai pažįsta V.Adamkų kaip tvirtą baltų vienybės gynėją. „Mūsų santykių esminis pagrindas - įsitikinimas, kad vienos Baltijos valstybės laimėjimai priklauso ir kitai. Lemiamais momentais Lietuva ir prezidentas V.Adamkus laikėsi nuostatos, kuri skatino įgyvendinti mūsų šalių užsienio politikos tikslus ir stiprino Baltijos šalių partnerystę", - teigė V.Zatleras.

Viena Lenkijos leidyklų dar šiemet lenkų kalba planuoja išleisti kitą V.Adamkaus knygą, kurioje pasakojama Valdo ir Almos Adamkų šeimos istorija. Leidinys sudarytas pagal knygą „Alma" ir V.Adamkaus prisiminimų knygą „Likimo vardas - Lietuva", kuri jau yra išversta į japonų kalbą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų