Pereiti į pagrindinį turinį

Internetas netrukus pakeis televiziją?

Internetas netrukus pakeis televiziją?
Internetas netrukus pakeis televiziją? / Scanpix nuotr.

Vienas iš interneto įkūrėjų teigia, kad artimoje ateityje internetas užims televizijos vietą.

Pasak Vince‘o Cerfo, tokiu pačiu būdu, kaip šiuo metu žmonės parsisiunčia muziką į savo „iPod" grotuvus, televizijos žiūrovai greitai galės perkelti mėgstamas laidas į savo kompiuterius.

„Apie 85 proc. per televiziją rodomos produkcijos yra iš anksto įrašyta. Televizija reikalinga tik tiesioginei transliacijai, pavyzdžiui, žinioms ar sporto varžyboms. Tačiau vis daugiau televizijos laidų žiūrovai ateityje galės parsisiųsti ir žiūrėti jiems patogiu laiku," - sako V.Cerfas.

Kai kurios Didžiosios Britanijos televizijos kompanijos, tarp jų ir BBC, investuoja milžiniškas lėšas į technologijas, kurios suteikia galimybę žiūrovams savo pamėgtas laidas žiūrėti per kompiuterį.

Skaičiuojama, kad per artimiausius ketverius metus internetu peržiūrimos vaizdo medžiagos kiekis išaugs keturis kartus.

Tačiau atsiranda kritikų, kurie sako, kad internetas gali neatlaikyti vartotojų antplūdžio, kai tuo pačiu metu programas į kompiuterius norės parsisiųsti milijonai žmonių.

V.Cerfas tokius nuogąstavimus atmeta ir teigia, kad nepasitvirtino prieš 20 metų pasigirdę kalbos, jog internetas žlugs, jei juo pradės naudotis žmonės visame pasaulyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų