Pereiti į pagrindinį turinį

Išrink 2011 metų technologijų naujieną

2011-12-30 17:33
Išrink 2011 metų technologijų naujieną
Išrink 2011 metų technologijų naujieną / Scanpix nuotr.

Kiekvienais metais renkami metų geriausi iš geriausių. Tikriausiai nei vienoje srityje nėra tiek daug stebinančių naujienų kaip technologijų pasaulyje. Mokslas ir IT kas dieną atnešą po naujieną. Tačiau vienos šokiruoja ir nustebina labiau nei kitos.

Diena.lt kviečia išrinkti naujieną, kurią būtų verta paskelbti „2011 m. technologijų naujiena“.

1. „Google +” socialinis tinklalapis

Dar šių metų sausio mėnesį niekas netikėjo, kad kas nors ryžtųsi mesti iššūkį „Facebook“ socialiniam tinklui. Visus IT žinovus nustebino „Google“ naujas projektas „Google +”, kuris pradėjo veikti birželio pabaigoje. Dar labiau buvo netikėta, kad naujas socialinis tinklas visai patiko interneto vartotojams ir per keletą mėnesių jis pritraukė apie 40 mln. žemės gyventojų.

2. „Microsoft“ lietimui jautrūs monitoriai

„Microsoft“ dažnai nustebina, tačiau naujos operacinės sistemos galimybes buvo visiškai netikėtos. Lietimui jautrių monitorių funkcija bus integruota į „Windows UI“. Ar lietimui jautrūs monitoriai bus praktiška naujovė, pamatysime ateityje.

3. „Facebook“ naujas dizainas – „Timeline“

Pritraukęs mases lankytojų „Facebook“ ir toliau galvoja, kaip neiškristi iš socialinių tinklų lyderio pozicijos.  Rugsėjo mėnesį „Facebook“ paskelbė, kad pristatys naują profilio dizainą. Ar interneto vartotojams patiks naujas programuotojų pasiūlymas, pamatysime ateityje.

4. Steve Jobso mirtis

Spalio 5 dieną visą pasaulį sukrėtė žinia apie „Apple“ įkūrėjo Steve Jobso mirtį. Vyro išėjimas iš šio pasaulio dar kartą priminė, kokia galinga pasaulyje yra „Apple“ kompanija. Po jo mirties dar ilgai žiniasklaidoje sklandė žinios apie tai, kaip prieš mirtį įkūrėjas paliko daugybę idėjų ateities technologijos vystymuisi.

5. „Kindle Fire“

Apie „Kindle Fire“ atsiradimą pranešta šių metų rugsėjo mėnesio pabaigoje. Planšetiniai kompiuteriai jau nebuvo didžiulė naujiena tuo metu, tačiau šis prietaisas ypatingas tuo, kad tapo rimtu konkurentų „Apple“ kūriniui „iPad“. Šis prietaisas yra amazon.com elektroninės skaityklės „Kindle“ patobulintas variantas. Jame įrašyta „Android“ operacinė sistema.

6. Fotoaparatas, leidžiantis fokusuoti jau padarytas nuotraukas

„Lytro“ fotografijų mėgėjams pasiūlė naujo tipo skaitmeninį fotoaparatą, kuris leidžia nuotraukas sufokusuoti jau po jų nufotografavimo. Deja, dar tokių aparatų prekyboje nėra. Tačiau technologija gali greitai būti naudojama naujuose fotografijose.

7. „MokiPay“ sistema

Tarp geriausių technologijų naujienų 2011 metais siūlome priskirti ir vieną naujovę, kuria gali didžiuotis lietuvius. Lietuvoje vykusio Europos krepšinio čempionato proga tautiečiai pristatė „Moki Pay“ mobiliojo atsiskaitymo programą. Lietuva tapo pirmąja šalimi pasaulyje, įdiegusia šią sistemą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų