Pereiti į pagrindinį turinį

Japonijoje mirė kompaktinio disko „tėvas“

2011-04-27 19:23
Japonijoje mirė kompaktinio disko „tėvas“
Japonijoje mirė kompaktinio disko „tėvas“

Balandžio 24 dieną, būdamas 81 metų amžiaus, mirė Norio Ohga. Nuo 1982 iki 1995 metų jis vadovavo kompanijai „Sony“.

Norio Ohga pradėjo dirbti „Sony“ 1953 metais, kai dar buvo Tokio nacionalinio menų ir muzikos universiteto studentu. Ohga ketino tapti operos dainininku. Bendrovės įkūrėjai Akio Morita ir Masaru Ibuka nusprendė, kad naujo darbuotojo susidomėjimas muzika leis „Sony“ sukurti įdomius elektroninius įrenginius Japonijos vartotojams.

1959 metai Ohga skyrė visą dėmesį kompanijai. Tai įvyko po to, kai Morita jam pasakė: „Tu gimei verslininku“. Dar neturėdamas 40-ies metų Norio Ohga tapo „CBS Sony Records“ (dabar „Sony Music Entertaiment“) vadovu.

Kuriant CD diską, būtent Ohga pasiekė, kad disko diametras būtų 12 cm (vietoje siūlomų 10 cm), nes tokio didžio CD talpino 75 įrašo minutes – tiek trunka Bethoveno „Devintoji simfonija“. CD atsirado 1982 metai. Diskas buvo pristatomi kaip vinilo plokštelių pakaitalas. Vėliau „Sony“ sukūrė kitus formatus – MiniDisc ir DVD.

Ohga taip pat buvo „Sony Game Business“ prezidentu, kai buvo sukurta pirmos kartos konsolė „PlayStation“. Bendrovei „Sony“ jis vadovavo iki 1995 metų, o iki 2000-ųjų buvo direktorių tarybos nariu. Iki paskutinės dienos Ohga ėjo vyriausiojo „Sony“ patarėjo pareigas. Taip pat jis vadovavo Tokio filharmonijos orkestrui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų