Kas geidžiamesnis: teisininkas ar krepšininkas?

Žinomos Lietuvos moterys ir vyrai svarsto apie patraukliausias stipriosios lyties profesijas

Lietuvos krepšininkai - Kauno "Žalgirio",  "Lietuvos Ryto", "Šiaulių" bei kitų klubų žaidėjai, ypač tų komandų legionieriai, negali skųstis gerbėjų trūkumu.

Neliūdi ir į Lietuvą trumpam atostogų grįžtantys užsienio klubuose žaidžiantys krepšininkai. Jiems nereikia tarti tarsi burtažodis jaunas gražuoles veikiančios frazės: "Esu krepšininkas". Tiek kartų mačiusios televizijos ekranuose ar spaudos puslapiuose moterys krepšinio dievus atpažįsta.

Krepšinis - antroji lietuvių religija, todėl krepšininkai - geidžiamiausi jaunikiai? O gal geidžiamiausi - kostiumuoti bankininkai ar teisininkai?

Nebrandaus jaunimėlio svajonės

Pastaruoju metu spaudos ir televizijos medžiojama žavioji  televizijos laidos vedėja bei grupės "69 danguje" narė Goda Sabutytė, paklausta, kokia vyro profesija jai imponuoja labiausiai,  išskyrė teisininkus - advokatus, prokurorus: "Šių ar panašių profesijų atstovai moterims asocijuojasi su atsakomybe, solidumu, vyriškumu. Mes manome, kad šie vyrai yra tokie ne tik darbe, bet ir asmeniniame gyvenime."

Vis dėlto, pabrėžė Goda, kvaila apie vyrą spręsti tik pagal profesiją: "Paprastas vadybininkas gali būti daug geresnis vyras nei puikus teisininkas."

O krepšininkai? Kodėl jie populiarūs tarp Lietuvos moterų? Goda suabejojo: "Krepšininkai - populiarūs? Kodėl taip manai? Tai - labai individualu."

Svarbiausia - žmogus, tarpusavio santykiai, įsitikinusi Jurgita Tvarijonaitė: "Tiesa, vaikystėje ir paauglystėje, pamenu iš mamos patirties, labai imponavo gydytojai. Prestižas, išsimokslinimas. Mano seneliai, kuriuos išvežė į Sibirą, buvo mokytojai. Deja, dabar ši profesija kai kurioms merginoms tarsi "ne lygis".

Jei būtų vieniša, Jurgita neieškotų vyro pagal profesiją. Bet neabejoja, kad gyvenime labai svarbu bendri pomėgiai: "Puiku, kai vyrą ir moterį vienija bendri interesai, supratimas. Gerai, kai šeimoje abu menininkai, pramogų pasaulio atstovai arba matematikai."

J.Tvarijonaitė įsitikinusi, kad daugumai jaunų merginų  krepšininkai imponuoja, nes yra žinomi, žaidžia garsiuose klubuose, uždirba solidžius pinigus: "Tai - nebrandaus jaunimėlio svajonės."

Natalija Zvonkė - nemadinga

Grupės "YVA" lyderė Natalija Zvonkė teigia, kad kvaila vyrus skirstyti pagal profesijas: "Nebūna vienodų vyrų!"

Natalijai mažiau imponuoja sportininkai, nes jie mažai dėmesio skiria savo antrajai pusei: "Sportininkai parduoda savo gyvenimą, nuolat vyksta į varžybas, lankosi kituose miestuose, šalyse. Todėl savo darbu šiek tiek panašūs į dainininkus. Tiesa, pastarieji yra menininkai, todėl daugiau dėmesio skiria sielai. Man artimiausi šou verslo žmonės, nes toks vyras supras, kodėl grįžtu vėlai iš renginių, kodėl esu vienokia spaudoje ar televizijos transliacija, kitokia - realybėje."

Bet juk paskutnis mados klyksmas Lietuvoje - krepšininkai? Nejaugi jie Natalijai neimponuoja?

"Aš - nemadinga, - nusijuokė N.Zvonkė. - Lietuvoje krepšinis labai populiarus, todėl natūralu, kad merginos dievina krepšininkus. Kaip ir dainininkus. Deja, dauguma jų įsimyli ne žmogų, o jo žinomumą, visuotinai sukurtą įvaizdį."

Kam nepatinka gražūs kūnai?

Dainininkei Nijolei Pareigytei patraukliausia teisininko profesija: "Labai gražiai nuskamba, kai vyras prisistato teisininku. Dvelkia intelektu, diplomatija, solidumu, vyriškumu, plačiomis pažintimis, padėtimi visuomenėje, pinigais. Beje, manau, kad ir vyrams turėtų būti patrauklios teisininkės, ypač uniformuotos prokurorės."

Nijolė svajojo mokytis teisę, tačiau pasidavė aplinkiniams, kurie ją atkalbėjo nuo šios profesijos: "Muzika ir teisė, pasak jų, labai nesiderina, todėl pasirinkau verslo administravimą. Tiesa, vadybininko profesija man skamba labai nepatraukliai ir nekonkrečiai."

Nusikvatojusi N.Pareigytė paminėjo ir dar vieną profesiją - krepšininkus: "Tiesa, tai - mados reikalas. Krepšininkai ypač populiarūs per Olimpines žaidynes, pasaulio bei Europos čempionatus, kitas svarbias varžybas. Sportininkai - fiziškai patrauklūs ir dailūs žmonės, o kam nepatinka gražus kūnas? Bet ne paslaptis, merginas vilioja ir jų solidūs honorarai."

Nijolė vėl mini pinigus? N.Pareigytė atvira: "Galime apsimetinėti, bet pinigai mūsų gyvenime atlieka labai svarbų vaidmenį. Dėl ko mes dirbame? Norime, kad įvertintų mūsų pastangas, o bene geriausia to išraiška - pinigai. Dėlto mes kuriame, siekiame, stengiamės."

Lenktynininkai ir motociklininkai

"Žinau, kad nusivilkę uniformą jie būna visiškai kitokie, - šokėja, televizijos laidos vedėja Laura Imbrasienė negalėjo išskirti jai geidžiamos profesijos vyrų. Tačiau ji įsitikinusi, kad daugumai moterų patrauklūs uniformuoti vyrai. - O vyrams turbūt patinka patrauklios, neva dainininkėmis save vadinančios, gražios merginos."

Laura prunkštelėjo: "Niekada namuose ant sienos nekabinau dainininkų, aktorių ar sportininkų plakatų. Niekada neturėjau kažkokių dievukų. Dabar daug jaunų žmonių susižavi žinoma asmenybe. Tik nepastebi, kad greta yra daug geresnių ir nuostabesnių žmonių. Bet gal jiems tik to trūksta iki laimės?"

Šokėjų grupės "Tina Dance" vadovė Kristina Navickaitė prisipažino, kad tik dabar, paklausta,  pirmą kartą susimąstė apie geidžiamas vyrų profesijas: "Ne pagal tai rinkčiau vyrą. Tačiau man imponuoja vyrai, vairuojantys lenktyninius automobilius arba motociklus."

O antroji lietuvių religija - krepšinis? K.Navickaitė šyptelėjo: "Būna ir jausmų, tačiau dažnai merginas vilioja jų statusas ir uždirbami pinigai. Man krepšininkai neimponuoja. Be to, jie pernelyg aukšti. Iš sportininkų didžiausią simpatiją kelia lengvaatlečiai, ypač bėgikai. Taip pat - plaukikai."

"Tina Dance" vadovė mano, kad daugumai moterų imponuoja ir kostiumais vilkintys bei solidų darbą dirbantys vyrai: "Bankininkai, teisininkai. Visuomet akis traukia tvarkingas, solidžiai apsirengęs vyras. Beje, su akinukais, vilkinti švarkeliu, seginti trumpu sijonu, tvarkingai susišukavusi plaukus teisininkė turbūt kelia vyrų erotines fantazijas."

Ką mano JIE?

Paulius Jankūnas, krepšininkas: "Kokios profesijų vyrai imponuoja moterims? Hm. Tai labai priklauso nuo moters charakterio, vidinių savybių. Turbūt geidžiamiausios joms vyriškos profesijos - sportininkai, kariškiai. "

Saulius Urbonavičius-Samas, prodiuseris: "Turbūt vyriškiausios profesijos susijusiais su pavojais, adrenalinu. Lenktynininkai, karininkai. Bet pati geidžiamiausia profesija - roko žvaigždė. Žinomas, turintis daug pinigų, neapsiseiliojęs, tatuiruotas, vyriškas, seksualus. O krepšininkai? Jie madingi ir populiarūs tik Lietuvoje."

Visvaldas Matijošaitis, verslininkas: "Nuo mažens mama mokė, kad vyrui svarbiausia ne išvaizda, o protas, intelektas. Protinga moteris rinksis protingą, vyrišką, neišpuikusį vyrą. Nes jai imponuoja ne darbas, o žmogus. Besirenkančios vyrus pagal profesiją, renkasi ne vyrus, o jų padėtį ir pinigus."

Rimas Valeikis, televizijos laidos vedėjas, karikatūristas: "Be abejonės, moterims geidulingiausia profesija - šlavėjas. Ar jos gali išlikti ramios, matydamos stuomeningą vyrą, kuris laiko ilgą, tvirtą šluotos kotą? O krepšininkai? Akivaizdu, kad krepšininko sąvoka sufleruoja atsakymą. Krepšininkas - tai žmogus, turintis krepšį pinigų. Jie populiarūs dėl sugebėjimo už kasdienybės grimasų įžvelgti intelektualų ir ironišką Kūrėjo šypsnį."



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių