Pereiti į pagrindinį turinį

Kinijoje sukurta didžiausia pasaulyje akumuliatorinė baterija

2012-01-06 14:42
Kinijoje sukurta didžiausia pasaulyje akumuliatorinė baterija
Kinijoje sukurta didžiausia pasaulyje akumuliatorinė baterija / DMN archyvo nuotr.

Kompanija BYD, gavusi valstybinės Kinijos korporacijos SGCC užsakymą, pastatė bateriją, kuri, kaip skelbia patys statytojai, yra didžiausia pasaulyje. Akumuliatoriaus talpa siekia 36 MWh, o dydžiu prilygsta futbolo aikštei.

Gigantiškas energijos kaupiklis pastatytas Šiaurės Kinijoje esančioje Zhangbei apylinkėje ir skirta vėjo bei saulės jėgainių gaminamai energijai kaupti. Maksimali komplekso galia – 140 MW, o tokio kaupiklio naudojimas, inžinierių teigimu, padidina atsinaujinančių energijos šaltinių efektyvumą 5-10 %.

Baterija surinkta iš geležies fosfatinių elementų, o toks pasirinkimas nulemtas ilgu tarnavimo laiku (20 metų), sąlyginai maža kaina ir aukštų efektyvumu. Geležies fosfatinės baterijos dirba, esant temperatūrai iki 60°С, o energijos saugojimo efektyvumas siekia apie 95%. Komplekso kaina iš vėjo (100 MW) ir saulės (40 MW) stočių su akumuliatoriais sudaro apie $500 mln. Tai pirmasis nacionalinės programos „Auksinė saulė“ projektas, skirtas ekologiškai švarių ir atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų