Pereiti į pagrindinį turinį

Kinuose – ekstravagantiškas „Japoniškas vesternas“

2008-10-02 14:02
Kinuose – ekstravagantiškas „Japoniškas vesternas“
Kinuose – ekstravagantiškas „Japoniškas vesternas“ / Forum Cinemas nuotr. Scena iš filmo „Japoniškas vesternas".

Lapkričio 7-oji - šią dieną turi įsidėmėti originalaus, neįprasto ir neabejotinai nematyto kino gerbėjai. Nuo šios datos kino teatruose pradedamas rodyti drąsus japonų režisieriaus Takashi Miike filmas „Japoniškas vesternas". Vesterną, seną gerą kino žanrą, jis papildė stulbinančiu japonų, amerikiečių ir italų kultūrų mišiniu, savo ekstravagantiška vaizduote ir sukūrė išskirtinai efektingą reginį.

Filmas pasakoja apie apleistą ir ištuštėjusį Nebados dykumos Yuta miestelį, kurio gatvėse be skrupulų šeimininkauja mirtis. Jos nebijo tik godžios varnos, savo aštriais snapais dorojančios pakaruoklių kūnų likučius. Dievo apleistoje žemėje per amžius nerimsta dviejų gaujų, kovojančių dėl nežinia kur paslėpto aukso lobio, mūšiai, nuolat retinantys Raudonųjų ir Baltųjų gretas. Situacija visiškai pasikeičia, kai į miestelį atjoja keistuolis bevardis vienišius, kuris pirmiausiai šaudo ir tik paskui užduoda klausimus. Drąsus jaunuolis taip pat trokšta pralobti, tad savo pagalbą pasiūlo abiem gaujoms, tik kovoti jis pasiruošęs už tuos, kurie pasiūlys didesnį aukso luitą.

„Japoniškas vesternas" atskleidžia japoniškos kultūros tradicijas, spalvingą kičą, stilizuotą smurtą, autentišką laukinių vakarų aplinką. Daugumą vaidmenų filme atlieka japonų aktoriai - Masanobu Ando („Pirmadienis"), Kaori Momoi („Geišos išpažintis"), Renji Ishibashi („Kino bandymai", „Aistros vaisiai"), Yoshino Kimura („Garbė režisieriui"), Teruyuki Kagawa („Žemjūrės pasakos", „Go meistras"), Yoji Tanaka („Pagieža"), tačiau tarp jų žiūrovai neabejotinai atpažins nepamirštamą režisieriaus, prisiekusio vesternų gerbėjo Quentino Tarantino, kuris juostoje atliko epizodinį vaidmenį, veidą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų