Krepšinio mėgėjams – atokvėpis

"Vinita", "C gates" ir "Rygveda" - tai sostinės kabelinės televizijos, kurių abonentai, taip pat kaip ir skaitmeninės palydovinės televizijos "Viasat" klientai, šiandien matys žūtbūtinę Kauno "Žalgirio" kovą Eurolygos turnyre. Jis rungtyniaus su Nansi "SLUC Basket" komanda.

Dar prieš kelias dienas atrodė, kad Eurolygos nuo šiol nebematys didžioji dalis vilniečių. Tokia grėsmė iškilo bendrovei "Viasat Broadcasting" nusprendus turnyro transliacijas iš nacionalinės TV3 perkelti į mokamą televiziją - vakar savo transliacijas pradėjusią "Viasat Sport Baltic". "Viasat" atstovai tokį sprendimą aiškino bendromis tendencijomis - esą sporto transliacijos dėl brangumo visame pasaulyje kraustomas į mokamas televizijas.

Sutartį retransliuoti naująjį sporto kanalą Vilniuje suskubo pasirašyti tik apie 60 tūkst. abonentų turinti bendrovė "Vinita". Kitos dvi aukščiau paminėtos kabelinės televizijos dėl transliavimo teisių pirkimo dar neapsisprendė. Svarstyti jos galės iki sausio pabaigos - iki tada "Viasat" neišjungs naujosios televizijos signalo (ji bus matoma "Viasat Sport 3" kanalu). Kita vertus, Kauno „Žalgiriui" rytoj pralošus, motyvas išlaidauti gali išvis dingti. Juolab kad, pasak kabelinių televizijų atstovų, „Viasat" už naują savo produktą paprašė Lietuvos padangėje iki šiol neregėtos negirdėtos sumos.

Signalas sostinėje jau išjungtas tik bendrovės "Viginta" prašymu - jie, kaip ir dar kelios šalies kabelinės televizijos, derybų su "Viasat" tęsti nebeketina.

"Yra abejojančių, ar toks kanalas reikalingas, yra norinčių pasiderėti, - pripažįsta „Viasat" viešųjų ryšių vadovė Diana Liepinytė. - Bet juk aišku, kad kuo produktas vertingesnis, tuo brangesnis. Turbūt normalu, kad teisė retransliuoti kanalą, kurį "Viasat" sukūrė mokėdama didelius autorių teisių mokesčius, kad pradžiugintų savo abonentus, kitiems negali atitekti dykai."

Galima prognozuoti, kad transliuoti „Viasat Sport Baltic" pasiryžusios kabelinės televizijos norės pasidalyti savo išlaidomis su klientais ir padidins abonentinius mokesčius. 

"Viasat Sport Baltic" žada rodyti ne tik krepšinį, bet ir įdomiausias UEFA čempionų lygos, Pasaulio ledo ritulio čempionato, ATP teniso turnyrų, automobilių sporto, žiemos sporto varžybas. Visos jos bus komentuojamos lietuvių kalba.


Šiame straipsnyje: viasat sport baltic

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių