Pereiti į pagrindinį turinį

"Lulz Security" teigia, kad jai pavyko įsilaužti į CŽV tinklą

2011-06-16 14:12
"Lulz Security" teigia, kad jai pavyko įsilaužti į CŽV tinklą
"Lulz Security" teigia, kad jai pavyko įsilaužti į CŽV tinklą / gaj-it.com iliustr.

Programišių grupė "Lulz Security" pareiškė, kad trečiadienį, birželio 15 dieną, jai pavyko įsilaužti į Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) oficialų tinklalapį, praneša Britanijos visuomeninis transliuotojas BBC.

Pranešimą apie įsilaužimą "Lulz Security" paskelbė savo puslapyje socialiniame tinkle "Twitter". 

Iš karto po pranešimo apie numanomą ataką "DownForEveryoneOrJustMe" patvirtino, kad negalima patekti į tinklalapį, o kiek vėliau CŽV tinklalapis veikė su pertrūkiais.

Tačiau "Lulz Security" tinklalapyje nebuvo paskelbta jokių duomenų, galimai pagrobtų iš cia.org., tad "Huffington Post" mano, kad programišiai galėjo tiesiog sutrikdyti tinklalapio darbą, nepaėmę jokių svarbių duomenų.

Savo ruožtu, kaip pranešė "All Things D", CŽV tinklalapyje iš viso mažai tikėtina surasti kokios nors "konfidencialios informacijos", nes jis skirtas visuomeniniam naudojimui.

Tuo tarpu, pažymi kibernetinio saugumo ekspertai, ataką prieš valstybinį tinklalapį yra federalinis nusikaltimas ir kvalifikuojamas kaip kompiuterinio sukčiavimo ir nusikaltimo aktas".

CŽV atstovas, kaip praneša "Reuters", nepatvirtino, bet ir nepaneigė pranešimo apie mėginimą įsilaužti į tinklalapį.

Programišių grupė "Lulz Security" buvo įsteigta 2011 metais.

Pasak programišių, pastarosiomis dienomis jie du kartus mėgino įsilaužti JAV Senato vidaus tinklą. Anksčiau "Lulz Security" atakavo Federalinio tyrimų biuro padalinio serverį, žaidimų kūrėjos "Bethesda" tinklalapį ir korporacijos "Sony" padalinio tinklalapį. Be to, programišių grupuotė įsilaužė į Amerikos televizijos kompanijos PBS tinklalapį atsakydama į tai, kad kanale buvo parodytas filmas, kritikuojantis "WikiLeaks" steigėjus.

Neseniai grupuotė pranešė, kad atidarė "karštąją liniją", kurioje priims užsakymus įsilaužti į tinklalapius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų