Pereiti į pagrindinį turinį

“Mozilla” visgi pratęsė partnerystę su “Google” dar trejiems metams

2011-12-23 11:03
“Mozilla” visgi pratęsė partnerystę su “Google” dar trejiems metams
“Mozilla” visgi pratęsė partnerystę su “Google” dar trejiems metams

Jeigu naudojate “Firefox” naršyklę, tai turbūt pastebėjote, kad pirminė paieškos sistema ten yra “Google”. Tai yra rezultatas susitarimo tarp “Mozilla” ir “Google” kompanijų, pagal kurį pastaroji kompanija mokėdavo “Firefox” gamintojams nemažus pinigus – 2010 metais tai sudarė net 84% “Mozilla” pajamų. Ir kai lapkričio mėnesį šio susitarimo galiojimas baigėsi, rinka su nerimu laukė, ar “Google” neatsisakys pratęsti bendradarbiavimo. Tyla nutraukta – visgi pasirašyta nauja sutartis.

“Mozilla” savo tinklaraštyje praneša, kad pasirašyta nauja partnerystės sutartis, kurios trukmė – treji metai. Oficialios informacijos pateikta labai nedaug, o finansinės detalės neatskleidžiamos. Tačiau tiesą atskleis kitų metų finansinės ataskaitos, pagal kurias kažkiek galima spręsti apie “Firefox” ateitį.

Nepamirškime, kad šiuo metu naršyklė “Chrome” sparčiai renka naujus vartotojus, ir tuo pačiu stumia “Firefox” iš antros vietos rinkoje. Tad “Google”, iš pirmo žvilgsnio, turėjo pagrindo nutraukti sutartį ir tokiu būdu neakivaizdžiai nuskandinti konkurentą, kuris galėtų likti be pajamų. Bet ir tokiu atveju buvo paruoštas “planas B”: internautai teigė, kad toks “Google” žingsnis galėtų atverti duris “Bing” paieškos sistemai, kuri su “Firefox” pagalba galėtų iškilti bei kažkiek pastumti “Google” pozicijas paieškos sistemų rinkoje – o juk būtent iš ten ateina pagrindinės “Google” pajamos. Tad bent kol kas nuspręsta nerizikuoti ir bendradarbiauti su “Mozilla” toliau. Bet manau, kad tai nesutrukdys “Chrome” naršyklei ir toliau kilti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų