MTV Europos muzikos apdovanojimuose ir du lietuviai

Lapkričio 6 d. Liverpulyje vyksiančiuose MTV Europos muzikos apdovanojimuose į geriausių atlikėjų nominaciją pretenduoja ir du Lietuvos atstovai.

Šių metų pretendentus į regioninius apdovanojimus, kaip visada, atrinko muzikos industrijos profesionalų komisija, sudaryta iš didžiųjų bei nepriklausomų įrašų kompanijų, atlikėjų vadybos kompanijų, muzikinių klubų, koncertų organizatorių, spaudos ir radijo atstovų. Komisija išrinko po penkis pretendentus į geriausius Europos regionų atlikėjus, už kuriuos kiekvienas nuo rugsėjo 9 d. iki spalio 12 d. gali balsuoti internete www.mtvema.com. Suskaičiavus balsus, Europos šalių mylimiausieji rungsis tarpusavyje dėl geriausio Europos atlikėjo vardo.

Pabaltijo regione kaip Best Baltic Act pretendentai šiais metais buvo atrinkti 5 atlikėjai: po du iš Lietuvos bei Estijos ir viena latvių grupė. Lietuvai atstovauja „Happyendless" ir Jurga, Estijai - Kerli bei „Rulers of the Deep", o Latvijai - „Detlef Zoo".

2007 m. MTV Europos muzikos apdovanojimus, vykusius Miunchene, transliavo 19 Europos, Azijos bei JAV TV kanalų. Apdovanojimus stebėjo daugiau nei 30 mln. televizijos žiūrovų, o transliacijas internete stebėjo 3 mln. unikalių vartotojų. Šių metų apdovanojimai bus transliuojami daugiau nei 40 šalių per 21 TV kanalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių