Pati geriausia Visatos 3D vizualizacija

NASA Ames tyrimų centro, kurio vadovas neseniai lankėsi Lietuvoje, superkompiuteriai įdarbinti atlikti itin sudėtingus skaičiavimus susijusius su tamsiosios medžiagos pasiskirstymų Visatoje.

Rezultatas: puikios kokybės ir užburianti 3D vizualizacija. Sudarant šį 3D modelį buvo remtąsi Bolshoi simuliacija, kuri mėgina apskaičiuoti kaip keitėsi tamsiosios medžiagos pasiskirstymas Visatoje.

Tamsioji medžiaga yra dabartinės astronomijos „vienaragis“ - teoriškai numatyta, bet dar neatrasta medžiaga. Mokslininkai mano, kad ji neskleidžia jokios šviesos ar elektromagneitės spinduliuotės todėl negali būti aptikta įprastais optikos ar radioteleskopais. Tamsioji medžiaga galėtų sudaryti net iki 83 proc. visos Visatos medžiagos, vadinasi mums matomos žvaigždės, planetos ir kiti kūnai tesudaro likusius 17 proc.




Pleiades (Sietyno) superkompiuteris sudarytas iš 160 tūkst. procesorių. Sudaryti šį vaizdinį kompiuteriui prireikė 18 dienų, tačiau įvertinus procesorių skaičių, šis darbas kainavo milijonus darbo valandų.

Ši simuliacija yra NASA tikslo suprasti kaip vystėsi Visata sudėtina dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liutauras

Liutauras portretas
Visiškai nereikalingas darbas. Kas už tai moka?

Einsteinas2

Einsteinas2 portretas
Tamsioji materija yra absoliuti tuštuma, kuri nuolat mus supa bet kuriuo metu, bet kurioje materialios erdvės vietoje. Štai jums ir atsakymas, kvaili mokslininkai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių