Pereiti į pagrindinį turinį

Prodiuseris teigia turįs įrodymų, kad majus lankė ateiviai

2011-10-06 17:48
Prodiuseris teigia turįs įrodymų, kad majus lankė ateiviai
Prodiuseris teigia turįs įrodymų, kad majus lankė ateiviai / commons.wikimedia.org nuotr.

Anot filmų prodiuserio Raul Julia-Levy, majus neabejotinai lankė ateiviai iš kosmoso. Įrodymus jis žada pateikti naujoje savo kino juostoje "Revelations of the Mayans 2012 and Beyond".

Niekuo nepagrįsti teiginiai apie senovės astronautus, besilankančius Amerikoje, sklando jau kelis dešimtmečius. Šias spėliones XX a. 7-ame deš. išpopuliarino Erichas von Danikenas savo knygose apie senovės paslaptis. Autorius teigė, kad senovės egiptiečiai negalėjo turėti reikiamų technologijų ir žinių piramidėms pastatyti. Jas pastatyti, neva, galėjo tik ateiviai iš kosmoso. 

Kiti teigia, kad didžiulius piešinius Naskos dykumoje (Peru) taip pat galėjo palikti svečiai iš kitos planetos arba vietiniai indėnai taip jiems žymėjo nusileidimo takus. Nors dabar jau yra žinoma, kad paslaptingieji piešiniai viso labo buvo laidojimo ir kitų religinių ritualų dalis. Nepaisant to, didelė dalis žmonių mažai domisi naujausiais mokslo pasiekimais, o mitas apie ateivius labai gajus.

Piešiniai Naska dykumoje (Peru)

Tad kokie galėtų būti nauji įrodymai, ar tai viso labo tik išankstinė reklama filmui?

Žibalo į ugnį įpylė ir Meksikos Kampečės valstijos turizmo ministras Luisas Augusto Garcia Rosado. Jo išplatintame pranešime teigiama, kad naujausiuose majų kalbos vertimuose yra užuominų apie keliautojus iš kosmoso. Dalis mokslininkų iš karto suabejojo tokiais teiginiais, nes pranešimą išplatino ne profesionalus archeologas ar antropologas, o valstybės tarnautojas.

Kitas populiarių knygų apie pseudo mokslą ir archeologiją autorius Kenas Federis teigė, kad kalbos apie ateivius yra įžeidimas senovės kultūroms. „Senovės majai buvo pažangi civilizacija ir daug pasiekė architektūros, matematikos, kalendorių sudarymo, žemės ūkio srityse. Visi pasiekimai buvo žmonijos nuopelnas, ne ateivių“, - pasakojo K. Federis, kuris taip pat yra ir Konektikuto universiteto (JAV) archeologijos profesorius. 

Tuo metu prodiuseris R. Julia-Levy tikina, kad naujasis filmas yra dokumentinis, o ne mokslinė fantastika ir neigia, bet kokius kaltinimus pasipelnyti iš to, kad 2012 m. baigsis majų kalendorius, o dalis žmonių tiki, kad tuomet bus ir pasaulio pabaiga.

Laikas parodys, tačiau istorijoje buvo jau daug istorijų, kuomet buvo garsiai skelbiama apie didžiulius atradimus, tačiau šie nepasitvirtino. Pvz. Nojaus laivas buvo rastas 1973, 1993, 2006 ir 2010 m., bet nei vienas radinys nebuvo pripažintas. Lygiai taip pat baigėsi ir bandymai įrodyti Sniego žmogaus egzistavimą ar ateivių laivo avariją įvykusią Rosvele (Naujoji Meksika, JAV).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų