Taupyklių konkursas skatins draugiškumą

„Hansabankas", keičiantis vardą į „Swedbank", organizuoja tradicinį taupyklių konkursą vaikams ir mokiniams. Šių metų konkurso tema - „Gyvenkime draugiškai!". Ja siekiama skatinti vaikų pastabumą savo, draugų bei visų aplinkinių elgesiui, atskleisti savo požiūrį į draugystę, gerumą ir pagalbą nuskriaustam bendraamžiui.

Kaip ir kasmet, kurti taupykles ir nešti jas į banko padalinius kviečiami 6-12 metų amžiaus vaikai iš visos Lietuvos. Išradingų taupyklių laukiama nuo spalio 22 iki lapkričio 12 dienos.

„Daugiau kaip dešimtmetį rengdami taupyklių konkursą, įsitikinome nepaprastu Lietuvos vaikų išradingumu ir fantazija. Neabejojame, kad įspūdingų taupyklių pamatysime ir šiemet, tačiau dar labiau viliamės, kad šis konkursas padės ugdyti draugiškai ir tolerantiškai aplinkinių atžvilgiu nusiteikusią, pilietiškai aktyvią ir už savo elgesį atsakingą ateities kartą. Atsakomybės jausmas - svarbus veiksnys ir vaikų gebėjimui kartu su visa šeima spręsti kasdienius finansinius reikalus", - sako banko atstovė Asta Margevičienė.

Jaunieji taupyklių autoriai bus apdovanoti „Swedbanko" dovanomis. Geriausių taupyklių kūrėjai pateks į finalą ir gruodį kartu su šeimomis bus pakviesti į specialų renginį. Kūrybiškiausios taupyklės autorius bus apdovanotas asmeniniu nešiojamuoju kompiuteriu. Vaikų sukurtos taupyklės bus eksponuojamos specialioje parodoje banko Centrinėje būstinėje Vilniuje.

Be to, visiems taupyklių konkurso dalyviams ir jų tėveliams bus suteikiama informacinės medžiagos apie organizacijos „Gelbėkit vaikus" įgyvendinamą projektą „Draugystė be sienų".

Kasmetiniu taupyklių konkursu bankas siekia skatinti vaikų užklasinę veiklą, lavinti kūrybiškumą, padėti atsakingai spręsti kasdienius finansinius klausimus. Taupyklių konkursas visada sulaukia didelio dėmesio - kiekvienais metais jame dalyvauja vaikai iš daugiau kaip 60 Lietuvos miestų ir miestelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių