Už maestro batutą - 2000 litų

Vakar Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertinio sezono pristatymo vakare buvo surengtas aukcionas, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos talentingiausių vaikų iš nepasiturinčių šeimų vienkartinėms stipendijoms.

Aukciono metu buvo pristatyta 11 su orkestro istorija susijusių daiktų: tai ir dirigento G. Rinkevičiaus batuta, pirmųjų koncertų, operų  plakatai su statytojų parašais, praeities akimirkas menančios nuotraukos, kompaktinės plokštelės ir net koncertinė kelionė su G. Rinkevičiumi į Rygos operos teatrą ir kvietimai į spektaklį.

Aukcionas sulaukė didžiulio pasisekimo - parduoti visi vienuolika daiktų ir iš viso surinkta daugiau nei 8 tūkst. litų. Brangiausiai parduota maestro G. Rinkevičiaus batuta. Už ją sumokėti 2000 litų dešimt kartų viršijo pradinę kainą. Aukcioną profesionaliai vedęs Giedrius Masalskis, pristatydamas kiekvieną daiktą svečiams papasakojo įspūdingą orkestro dvidešimties metų kelią nuo 1988 metų. Buvo prisimintas pirmasis koncertas, kurio metu publika sulaužė operos teatro duris, ilgas dešimties metų laikotarpis „be namų", tai yra be savo koncertų salės, didžiulio pasisekimo sulaukusi 1995 metais pastatyta pirmoji orkestro opera „Skrajojantis olandas", analogų neturintis atvejis Lietuvos kultūroje - visų G. Mahlerio simfoninių kūrinių atlikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių