Virusas Frankenšteinas surenka save iš kitų programų fragmentų

Mokslininkai iš Dalaso mieste (JAV) esančio Teksaso universiteto sukūrė eksperimentinį kompiuterinį virusą, kuris sugeba pats susirinkti save, pasinaudodamas kitų programų kodu.

Programa buvo kuriama projekto, kuris dalinai finansuojamas JAV Karinių oro pajėgų, rėmuose. Mokslininkams buvo pateikta užduotis parodyti teorinę galimybę, kaip galima sukurti kenkėją, kurį būtų sudėtinga aptikti tradicinėms antivirusinėms programoms.
Darbo metu virusas formuoja savo „kūną“ iš nedidelių kodo fragmentų, kuriuos pasiskolina iš infekuotame kompiuteryje randamų įprastų programų, pavyzdžiui, naršyklės Internet Explorer ar Notepad. Kiekvienas iš tokių fragmentų (mokslininkai juos vadina „valdikliais“) atlieka savo konkrečią užduotį.

Eksperimentiniame viruse realizuoti du testiniai algoritmai. Nežiūrint į tai, jog užkrėtus kompiuterį, kiekviename kompiuteryje kenkėjas vykdo vienas iš tas pačias funkcijas, visa tai realizuojama skirtingai, kadangi naudojami skirtingi „valdikliai“. Taigi antivirusinėms programoms tokie kenkėjai atrodys kaip visiškai naujos programos, o tai apsunkina jų aptikimą.

Neatmetama galimybė, jog perspektyvoje tyrimo rezultatai padės sukurti naujus kibernetinio ginklo tipus ir apsaugos mechanizmus. Akivaizdu, jog didinant programos funkcionalumą, „valdiklių“ kiekis, reikalingas „kūnui“ sukurti, po truputį mažės. Taigi kūrėjams teks ieškoti optimalaus balanso.


Šiame straipsnyje: virusaskompiuterinis virusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

asd

asd portretas
tuoj vieną paleis internete ir galėsim džiaugtis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių