Pereiti į pagrindinį turinį

„Doleta“ ir „Swedbank“ tariasi? (papildytas)

2010-07-29 21:21
„Doleta“ ir „Swedbank“ tariasi? (papildytas)
„Doleta“ ir „Swedbank“ tariasi? (papildytas) / Redakcijos archyvo nuotr.

Langų gamintoja „Doleta“ skelbia esą baigianti susitarti su jai bankroto bylą norinčiu kelti „Swedbanku“. Tačiau bankas teigia tebeliaukiantis pasiūlymų.

Pasirodžius publikacijai apie „Swedbanko“ inicijuojamą bankroto bylą langų gamintojai „Doleta“, šių įmonių derybos neva pajudėjo iš mirties taško. Bendrovės „Doleta“ direktorius Liutauras Daubara suskubo paskelbti, kad šią savaitę vykę susitikimai su banko atstovais yra vieni geresnių per visą derybų laikotarpį: „Situacija yra pasikeitusi į abipusio supratimo pusę, tad ir toliau išliksime lankstūs, ieškodami  abejom pusėms priimtiniausio sprendimo“.

Tiesa, L.Daubara tai sieja ne su viešumoje pasirodžiusia informacija apie bendrovei gresiančią bankroto bylą, o  su kryptingai augančiais bendrovės užsakymais ir pardavimu. Pasak jo, bendrovė derybas su banku tikisi baigti per artimiausią mėnesį.

„Yra realus pagrindas teigti, kad susitarimo gali pavykti pasiekti jau artimiausiu metu, tad apie bet kokias bankroto galimybes negali būti net kalbos. Tai tebuvo banko derybinė pozicija“, – sakė jis.

Anot jo, bendrovei „Swedbank“ buvo suteikęs investicinę paskolą naujai gamyklai statyti, kurioje šiuo metu yra gaminama medinių langų ir durų produkcija, skirta užsienio šalių rinkoms.

Pasak bendrovės vadovo, šią savaitę „Doleta“ pasirašė bendradarbiavimo sutartis su naujais partneriais ir užsakovais Olandijoje, Anglijoje bei Prancūzijoje, kurie suteikė bendrovei užsakymų už daugiau nei 1,5 mln. litų (0,55 mln. eurų).

Viena didžiausių medinių langų ir durų gamintojų Rytų Europoje „Doleta“ ir „Swedbank“ derybas tęsia jau eilę mėnesių, siekdami surasti kompromisą tarpusavio bendradarbiavime, kurio sąlygas šalys nutarė peržiūrėti po pasikeitusių ekonominių aplinkybių Lietuvoje.

Tačiau „Swedbanko“ atstovai kol kas neskuba džiaugtis esą pasistūmėjusiomis derybomis.

„Swedbanko“ Komunikacijos skyriaus vadovė Jorūnė Juodžbalytė teigė, kad sutartis su klientu bankui neleidžia atskleisti santykių su klientu detalių be pastarojo sutikimo, o klientas šiuo atveju tokio sutikimo nėra davęs. Todėl banko komentaras yra labai rezervuotas ir bendro pobūdžio.

„Bankroto inicijavimas minėtai bendrovei – nėra banko derybinė pozicija. Kaip jau ne kartą minėta, kreipimasis į teismą dėl bankroto bylos yra paskutinė išeitis, kai šalims priimtinas sprendimas dėl paskolos pertvarkymo nėra pasiekiamas. Bankas kartu su bendrove siekė taikaus susitarimo daugiau nei pusę metų trukusiose derybose, jų metu bankas pateikė ne vieną paskolos pertvarkymo pasiūlymą, tačiau abiem šalims priimtinas susitarimas pasiektas nebuvo“, – informavo J.Juodžbalytė.

„Suprantama, jog mes neatmetame galimybės surasti sprendimą bet kuriame mūsų bendradarbiavimo etape. Bankas bendradarbiauja atsakingai, tad visada lieka atviras kliento pasiūlymams, kuriuos apsvarstęs priims sprendimą", – pridūrė banko atstovė.

Kaip jau skelbėme, Kauno apygardos teismas kitą savaitę turėtų svartyti „Swedbanko“ prašymą iškelti bankroto bylą „Doletai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų