Pereiti į pagrindinį turinį

„Doletos“ likimas – vis dar neaiškus

2010-08-04 21:23
„Doletos“ likimas – vis dar neaiškus
„Doletos“ likimas – vis dar neaiškus / Doleta nuotr.

Trečiadienį įvyko pirmasis teismo posėdis dėl bankroto bylos iškėlimo bendrovei "Doleta" – vienai didžiausių šalies langų ir durų gamintojų.

Bankas "Swedbank" Kauno apygardos teismui yra pateikęs prašymą bendrovei „Doleta“ iškelti

bankroto bylą. Šiandien įvyko pirmasis teismo posėdis, tačiau sprendimas, ar kelti bylą nepriimtas.

„Doletos byloje sprendimas turėtų būti skelbiamas penktadienį. Tiksliai nežinau, kas vyko posėdyje, nes jame nedalyvavau, bet teisėjas veikiausiai tiesiog priėmė dokumentus ir padarė kažkokius procesinius sprendimus“, – tepasakė teismo atstovė spaudai Jūratė Dabašinskienė.

„Doleta“ šiuo metu neva veda aktyvias derybas su banku „Swedbank“, kuris yra suteikęs investicinę paskolą naujai gamyklai statyti. Neoficialiomis žiniomis, „Doleta“ bankui yra skolinga 19 milijonų litų.

Langų gamintoja skelbia baigianti susitarti su jai bankroto bylą norinčiu kelti banku. Tačiau bankas teigia tebeliaukiantis pasiūlymų. Tačiau, panašu, kad iki šiol susitarti taip ir nepavyko.

„Yra realus pagrindas teigti, kad susitarimo gali pavykti pasiekti jau artimiausiu metu, tad apie bet kokias bankroto galimybes negali būti net kalbos. Tai tebuvo banko derybinė pozicija, – portalui yra sakęs „Doleta“ vadovas Liutauras Daubara. – Griežtai atmetame bet kokias spekuliacijas apie galimą veiklos stabdymą ar bankrotą. Bendrovė toliau sėkmingai tęsia veiklą, gamindama išskirtinę medinių langų produkciją, skirtą užsienio ir Lietuvos rinkoms. Neįžvelgiame jokių grėsmių veiklos perspektyvai“.

Tačiau banko atstovai kalba visai ką kita.

„Bankroto inicijavimas minėtai bendrovei – nėra banko derybinė pozicija. Kaip jau ne kartą minėta, kreipimasis į teismą dėl bankroto bylos yra paskutinė išeitis, kai šalims priimtinas sprendimas dėl paskolos pertvarkymo nėra pasiekiamas. Bankas kartu su bendrove siekė taikaus susitarimo daugiau nei pusę metų trukusiose derybose, jų metu bankas pateikė ne vieną paskolos pertvarkymo pasiūlymą, tačiau abiem šalims priimtinas susitarimas pasiektas nebuvo, – informavo „Swedbank“ atstovė spaudai Jorūnė Juodžbalytė. – Suprantama, jog mes neatmetame galimybės surasti sprendimą bet kuriame mūsų bendradarbiavimo etape. Bankas bendradarbiauja atsakingai, tad visada lieka atviras kliento pasiūlymams, kuriuos apsvarstęs priims sprendimą".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų