Pereiti į pagrindinį turinį

Ar ištrūks Kauno miesto savivaldybė iš korupcijos voratinklio?

2022-03-16 03:00

Seimo Laisvės frakcijos narys Marius Matijošaitis kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisiją, prašydamas sudaryti laikinąją tyrimo grupę, skirtą sistemingai ir išsamiai išnagrinėti didelio masto korupcijos atvejį Kauno miesto savivaldybėje.

Marius Matijošaitis
Marius Matijošaitis / O. Posaškovos nuotr.

Didelio rezonanso visuomenėje sulaukusi byla Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui iškelta už, kaip įtariama, paimtą rekordinį Lietuvos istorijoje 140 tūkst. dydžio kyšį.

M. Matijošaitis prašo išnagrinėti viso darbo Savivaldybėje laikotarpiu, 2015 – 2022 m., trukusį Kauno miesto savivaldybės projektų vystymą su bendrove UAB „Autokausta“, o taip pat – rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ lyderių sąsajas su minėta korupcijos byla.

„Rusijos pilno masto karinė invazija į Ukrainą ir nuo Antrojo pasaulinio karo neregėta humanitarinė bei geopolitinė krizė negali būti priežastimi nekreipti didelio dėmesio į tai, kas vyksta savame darže. Įtariama, kad jį reikia išsikuopti – tam turime parlamentinės kontrolės įrankių“, – sako Laisvės frakcijos narys.

M. Matijošaitis tikisi, kad įvykdžius šį Antikorupcijos komisijos tyrimą bus išaiškintos visos aplinkybės galimam korupcijos tinklui, veikusiam ne vienos kadencijos metu. Apmaudu, kad situacija daro didelę reputacinę žalą ir meta nepasitikėjimo šešėlį ant visos Kauno miesto savivaldybės.

Politinė reklama apmokėta iš Seimo nario parlamentinei veiklai skirtų lėšų. Užs. 1812539.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų