Pereiti į pagrindinį turinį

Dar kartą apie "šedevrą"

2013-11-04 08:56

Na, pagaliau Kauno kino studija ėmėsi kūrybos. Ir sukūrė vaidybinį filmą "Kaunas dalijasi jausmais". Niekaip nesugebėjau sulaukti jo galo, įdomu buvo, ar jie pabaigoje apsives.

K. Navakas
K. Navakas / Tomo Raginos nuotr.

Na, pagaliau Kauno kino studija ėmėsi kūrybos. Ir sukūrė vaidybinį filmą "Kaunas dalijasi jausmais". Niekaip nesugebėjau sulaukti jo galo, įdomu buvo, ar jie pabaigoje apsives. Nes viskas – kaip meksikiečių serialuose, tik metražas trumpesnis.

Mergina labai graži, miestas irgi parodytas, kiek mažiau nei mergina, bet kinogeniškai, nieko nepridursi. Kiek bijojau, kad čia tuoj išnirs kunigas A.Mackevičius, bet neišniro.
Tačiau išniro daugybė dalykų, kurie tetinkami naujojo l‘Oreal šampūno reklamai, o ne Kauną reprezentuojančiam filmukui. Geriau jau jie būtų kūrę naują "Nu, pagadi" seriją. Į naują to filmuko seriją buvo panašus Kauno kino studijos šedevro aptarimas miesto savivaldybėje, kur miesto meras užėmė zuikio poziciją, o vilkas buvo tarybos narys Artūras Orlauskas. Patartina pažiūrėti.

Ar "Kaunas dalijasi jausmais" tikrai propaguoja sekso turizmą? Gal ir taip, gal ir ne, galų gale sekso turizmas irgi yra pajamų šaltinis. Mieste apstu turkų ir italų, taip pat merginų, kurios laisvu noru pasiklos už karbonadą ir tris taures vyno. Jokio kriminalo, savanorystė. Tačiau minimas filmukas tai tarsi akcentuoja. Nesakau, kad atvykėlį kaunietė išsyk turi vesti į M.K.Čiurlionio dailės muziejų, bet čia jau kiek perspausta.

Kažkada susitikau vėliau pamirštą rusą, kurį tikrai išsyk nusivedžiau į M.K.Čiurlionio  muziejų. Vėliau kažkur gėrėme vyną ir jis kalbėjo apie ką – apie Kauno merginas, ne apie Čiurlionį, pastarasis jau buvo konstanta, kaip net nežinia kas. Kaip dangus. Kauno merginos įstringa ilgam. Nežinau, ar tai net verta akcentuoti filmais.

Kažkaip susidarė įspūdis, kad šio filmuko kūrėjai Kauną pažįsta tik iš laikraščių. Jis visas kažkoks laikraštinis, žurnalinis, padėtinas ant arbatos stalelio, peržiūrėtinas, pamirštinas. Ir užtenka Kauną vadinti mažuoju Paryžiumi. Išbūsim ir be šliejimosi prie ko nors. Viso ko čia yra. Tai nuostabus miestas.

Minimas filmukas yra Kauno savivaldybės užsakymas. Kažkaip netikiu, kad jam skirta tik šeši tūkstančiai litų – tokiais atvejais tiek neskiriama. Bet tiek jau to, pinigai visada kažkur išplaukia Nerimi ir Nemunu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų