Pereiti į pagrindinį turinį

Kam reikalingas toks sportas?

2013-10-17 12:51
Andriaus Deltuvos karikatūra

Į Lietuvą atvažiavo keli tūkstančiai bosnių futbolo sirgalių ir visiškai nusiaubė naujutėlį stadioną. O kas už tai sumokės?

Dar prieš rungtynes buvo aišku, kad mūsiškiams tai paskutinės varžybos atrankoje. Buvo žinoma ir tai, kad priešininkų palaikyti atvažiavo ne mažiau kaip keturi tūkstančiai sirgalių. Sveteliai nudraskė, sulaužė, apdergė.

Kas dabar mokės už visa tai? Lietuvos futbolo federacija? Bent taip skelbiama oficialiuose pranešimuose.

Ar federacija daugiau neturi kur dėti pinigų? Be to, ar tai nereiškia, kad federacija mūsų, vadinasi, ir pinigai mūsų visų?

Kiek galima? Verkiame, kad elementariems dalykams pinigų neturime, o čia kažkokie chuliganai tiek žalos pridaro, ir nieko.

Ką ten veikė mūsų pareigūnai, kurie išmokyti malšinti riaušes, jei po tokio masinio siautėjimo į policiją pateko tik du užsienio chuliganai? Juk jie tikrai neatlygins visos žalos.

Jei aš žinau, kad mano dėdė Petras, išgėręs burnelę, turi įprotį daužyti langus, į svečius jo nekviečiu ir pats pas jį nevažiuoju. Tai kodėl taip elgiasi valstybė?

Koks čia sportas? Paskutinė vieta atrankoje. Ar dėl jos buvo verta patirti tokius nuostolius? Juokingai atrodo kalbos apie tai, kad net aukštų vietų nelaimintys sportininkai garsina šalį.

Labiau nei mūsų nusikaltėliai Lietuvos vardo visame pasaulyje niekas neišgarsins.

Mano manymu, nemokame žaisti futbolo, tai ir nereikia rengti tarptautinių varžybų. Patiems sveiki stadionai reikalingi. Žaiskime, bėgiokime, mankštinkimės, o niokoti svetimiems neleiskime.

Kadangi nemokame savo turto apginti, tai ir nekvieskime svečių, paskui kuriuos minia kvailių atvažiuoja. Mylėkime savus, o ne svetimus.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų