Prezidentui – laiškas butelyje

Gerbiamas Prezidente, neseniai Lietuvos žiniasklaida paskelbė informaciją, kad Jūsų reitingai nukrito net dešimčia procentų. Didieji politologai pradėjo burbėti, kad šis kritimas įvyko dėl neseniai paviešintos informacijos apie Jūsų narystę Komunistų partijoje. Jus ši žinia, matyt, labai nuliūdino ir Jūsų ekscelencija kartu su ponia Diana bei dukrelėmis veikiausiai net susimąstėte, ar Jums dar beverta galvoti apie kandidatavimą antrai kadencijai.

Pasakysiu atvirai – kandidatuokite drąsiai, nes Jūs turite visus šansus laimėti. Lietuva nėra JAV, Prancūzija ar Didžioji Britanija, kur žmonės tikisi, kad valstybės vadovas bus panašus į įmonės vadybininką ar krepšinio arbitrą (nesikiš ten, kur nereikia, ir sužiūrės, kad visi daugiau ar mažiau atlikinėtų savo darbus bei laikytųsi taisyklių).

Lietuva ir didelė dalis jos žmonių, kad ir kaip baisiai tai skambėtų, yra artimesnė Rusijai. Taip yra ne tik dėl sovietmečio ar carų epochos. Net ir Abiejų Tautų Respublikos laikais buvo pilna veikėjų ir grupuočių, pasisakančių už Rusijos įtaką šiuose kraštuose. Daugumai Lietuvos žmonių reikia stipraus valdovo, kuris viskuo pasirūpintų, viską sutvarkytų ir, svarbiausia – išmėžtų iš viešosios erdvės tuos, kurie jiems kuo nors nepatinka.

Didelė Lietuvos žmonių dalis nemėgsta išsilavinusių, kultūringų, sąžiningų veikėjų. Jiems patinka neišprusę, pragmatiški, sukti tipeliai, t. y. „paprasti žmogai“.

Šviesaus atminimo Leonidui Donskiui Lietuvoje buvo labai sunku ir ne vien dėl jo žydiškų šaknų, bet dėl jo polinkio į intelektualius dalykus. Sunku buvo ir Klaipėdos mero pareigas ėjusiam Vytautui Grubliauskui, kuris buvo sąmoningai dergiamas daugiau nei dešimt metų, o Jungtinėse Valstijose didžiąją gyvenimo dalį praleidę Adamkai čia atrodo tokie „iššokę iš konteksto“, kad vis dar stebiuosi, kaip gerbiamą Valdą apskritai išrinko į prezidentus du kartus.

Neabejoju, kad Landsbergiams taip pat labai liūdna, kai niekas nemato. Eligijui Masiuliui užteko įkliūti vos kartą ir jis buvo visiškai sunaikintas. Karbauskiai, skverneliai, uspaskichai, paksai galėtų imti nors ir dešimt dėžučių per dieną ir žmonės jiems atleistų. Kodėl? Nes karbauskiai, skverneliai, uspaskichai, paksai yra „savi ir paprasti“, o tie kiti, kuriuos minėjau, – svetimi, sudėtingi ir įtartini.

Kauno meras gali vystyti kokius tik nori verslus Rusijoje, nes „tikriesiems“ vietos patriotams jis tinka ir patinka.

Lietuvoje žmonės nemėgsta seksualinių mažumų ir agituoja už šeimos vertybes, tačiau jie net du kartus prezidente išsirinko vienišą moterį, apie kurios asmeninį gyvenimą paskleisti pikantiški gandai. Kodėl? Nes nuo jos dvelkė sovietiniu paveldu, o savas kvapas visada mielesnis.

Didžiausius šansus Lietuvoje patekti į valdžią turi žmonės, kurie yra „savi didžiajai liaudies daliai“ arba tie, kurie jai pataikauja.

Žmonės greitai užmirš Jūsų narystę Komunistų partijoje, tačiau jie niekada neužmirš, kaip Jūs su ponia Diana lyg ir bandėte įsiteikti tautiečiams dėl vakcinacijos, galimybių paso arba dėl į Lietuvą iš Baltarusijos plūdusių egzotiškų atvykėlių.

Jie taip pat neužmirš, kad Jūs sukritikavote konservatorių Vyriausybės sprendimą užmegzti ryšius su Taivanu. Kinijos Liaudies Respublika, net ir būdama totalitarine valstybe, atstovaujančia visiškai kitai, nekrikščioniškai ir neeuropietiškai civilizacijai, Lietuvos žmonėms yra mielesnė už Taivaną ar Pietų Korėją, kurie įrodė, kad svarbiausius Rytų ir Vakarų civilizacijų pasiekimus galima suderinti. Be to, Taivanas de facto yra nepriklausomas tik todėl, kad jame įsitvirtino bolševikų priešai, o kovos su marksizmu tema visada užgauna skaudžias stygas čionykščių stribų ainiams (Jūs, kaip buvęs Komunistų partijos narys, tą turėtumėte suprasti).

Vis dėlto aš manau, kad Jūs, net ir turėdamas visus šansus dar kartą patekti į valdžią, šį kartą gausite mažiau balsų nei anksčiau. Kodėl? Dėl Jūsų paramos Ukrainai.

Beveik visi mano pažįstami žmonės, kurie abejoja vakcinacijos nauda ir kurie įtariai žiūri į tamsesnio gymio žmones (ar išpažįstančius kitą religiją), yra prorusiški iki kaulų smegenų. Rusijos įsiveržimas į Ukrainą jiems sukėlė daug skausmo vien dėl to, kad rusams nepavyko užimti Kijevo per tris dienas. Šie žmonės (kurie nėra vien rusai ar rusakalbiai) verkia ir pyksta kiekvieną dieną, girdėdami žinias apie rusų nesėkmes fronte, tad galite būtų tikras, kad Jūs, palaikydamas Ukrainą, labai nuvylėte dalį savo potencialių rinkėjų.

Galbūt Jums reikėjo priimti poziciją, panašią į popiežiaus („Už taiką!“) arba elgtis kaip Viktorui Orbanui (atvirai palaikyti Rusiją). Kandidatuojant antrą kartą, Jums reikėtų laikytis santūriau šiuo klausimu, gal net iškelti V. Putino vizito Lietuvoje ar išstojimo iš ES ir NATO referendumų idėjas. Žmonėms patinka referendumai, nes jie sukuria iliuziją, kad liaudis tiesiogiai priima valstybės valdymo sprendimus.

P.S. Įdomu, ar kitais metais Seimo rinkimus laimėsiantys socialdemokratai ir valstiečiai bandys prastumti lietuvišką Užsienio agentų įstatymo variantą? Šis įstatymas, žinoma, būtų nukreiptas ne prieš visokius paleckius ir švenčionienes, o prieš tapinus ir valatkas. Rinkėjams labai patiktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pusiau

pusiau portretas
Yra teisingų vietų,yra visiškai kaip sako liaudis,,nei į tvorą,nei į mietą''

Ir

Ir portretas
Kam čia taip LR prezidentas vis kliuva? Kodėl bv. prezidentė niekam neužkliuvo, kodėl niekam neįdomu, ar premjerė buvo komunistė?

pirmam

pirmam portretas
Joni, valdykis, suprantu, kad sunkuišgirsti ar perskaityti teisybę, bet kartais reikia perlipti per save.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

  • Kriminalinės mobilizacijos „paniatkės“
    Kriminalinės mobilizacijos „paniatkės“

    Kažin ar pasaulyje yra dar viena civilizuota valstybė, kur žudikai, prievartautojai, plėšikai, kyšininkai nebaudžiami? ...

  • Kaip Auksūdžio kaimas tapo aukso vertės
    Kaip Auksūdžio kaimas tapo aukso vertės

    Mažytis Vakarų Lietuvos Auksūdžio kaimas Darbėnų seniūnijoje bene labiausiai išgarsino naujausias atsinaujinančios energetikos elektrolizės technologijas, kurios naudojamos metanoliui ir vandeniliui gaminti. ...

    12
  • Reikia sunkiųjų darbų kalėjimo
    Reikia sunkiųjų darbų kalėjimo

    Priviso pas mus visokių valkatų, niekur nedirbančių išlaikytinių, girtuoklių, beviltiškų alkoholikų, kurie vagia iš parduotuvių, miega krūmuose ar gatvėje ant suolų ir visiškai nesirūpina nei savo artimaisiais, nei paty...

    2
  • Niūrus 1944-ųjų ruduo
    Niūrus 1944-ųjų ruduo

    Keletą dienų kaime buvo ramu, tik girdėjosi tolimi pabūklų garsai. Pirmą rusą pamatėme po kelių dienų. Ant arklio į kiemą įjojęs kariškis pasisukiojo, pasidairė ir išjojo. ...

    2
  • Niūrus 1944-ųjų ruduo
    Niūrus 1944-ųjų ruduo

    1944-ųjų spalio pradžioje, frontui pajudėjus ties Žemaitijos riba, prasidėjo masinė Klaipėdos krašto gyventojų evakuacija. ...

    1
  • Kokia Rusija bus po V. Putino?
    Kokia Rusija bus po V. Putino?

    Galima tikėtis, kad Vladimirui Putinui iškeliavus į dausas, kaip žąsinui Moliūgui, Rusijoje prasidės atšilimas. Visa jos istorija po 1917 m. bolševikų perversmo tai rodo. Leninas įvedė proletariato diktatūrą, arba karinį komuni...

  • Kelionė į sostinę buvo baisi
    Kelionė į sostinę buvo baisi

    Vis dar negaliu atsigauti po vieno įvykio. Mano vaikai gyvena Vilniuje. Ir mano anūkas irgi ten gyvena – lanko privačią mokyklą. ...

    4
  • Artėja kovas, metas kirsti medžius
    Artėja kovas, metas kirsti medžius

    Nedaug laiko liko iki pavasario, laikas būtų miestui susitvarkyti problemines vietas. ...

    3
  • Prisimenu Idzelevičių malūną
    Prisimenu Idzelevičių malūną

    Tai buvo tolimi tolimi 1938–1939 metai. Buvau septynerių aštuonerių metų vyras, ir pirma mintis pabudus gražų vasaros rytą – kuo greičiau lėkti į netoliese plytintį gražųjį Veiviržo slėnį, kur klebono piemuo, mokėjęs daug p...

  • Kaip atpažinti „vatniką“
    Kaip atpažinti „vatniką“

    Neseniai Šaulių sąjungos vadas pareiškė, kad „būtina įgyti žinių ir įgūdžių, kaip elgtis krizės atveju“. ...

    23
Daugiau straipsnių