Pereiti į pagrindinį turinį

V. Junokas nebūtų to leidęs

2013-11-12 12:20
Andriaus Deltuvos karikatūra

A.Dykovienės straipsnio "Lošimas be kozirių" ("Klaipėda", 2013 11 11) atgarsiai. 

STT sukeltas skandalas tikrai yra beprecedentis. Tokio įvykio Lietuvoje dar nėra buvę. Juk pačios STT paskirtis yra visai kitokia. Ji turi aiškintis ne valstybės paslapčių nutekinimą, o gaudyti kyšininkus. O gal įtariama, kad valstybės tarnautojai tą informaciją pardavė?

Kokia tada yra STT paskirtis? O kokia VSD paskirtis? Ar čia nėra taip, jog šito triukšmo užsakovai yra tokie nekompetentingi, kad nežinojo, kokiai tarnybai deleguoti nurodymą? Juk niekas nesiunčia policijos tikrinti valgyklos, kurioje apsinuodijo lankytojai. Tam reikalui yra kitos tarnybos, kurios veikia pagal kompetenciją ir statutą. STT statute kažkaip nemačiau, kad būtų nurodyta daryti tai, ką jie dabar padarė.

Tačiau baisiausia ne tai, kad čia yra kompetencijos ar neprofesionalumo problema. Blogiausia, kad, kaip jau aiškėja, yra vykdomi politiniai užsakymai. O gal tai netiesa? Jei netiesa, tegul tada bus atskleistos visos su tuo tyrimu susijusios smulkmenos. Juk ta taip saugota "valstybės paslaptis" jau vis tiek visiems gerai žinoma. Ką čia beprisaugosi.

Manau, kad STT vadovaujant Valentinui Junokui tokių dalykų nebūtų atsitikę. Juolab kad ir tos pačios STT veiksmus kritikuoja ir buvęs VSD vadovas Mečys Laurinkus.

Kažkas šioje istorijoje išties yra labai negerai. Nejaugi Lietuvoje atsirado chunta, kuriai nusispjauti į demokratinės valstybės pagrindus? Situacija labai rimta ir žmonės norėtų aiškumo.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų