Pereiti į pagrindinį turinį

Žmonių elgesys – stebinantis

2013-10-16 04:09
Kaune apvogtas knygynas ir spaudos kioskas
Kaune apvogtas knygynas ir spaudos kioskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Dirbu pardavėja spaudos kioske. Mane stebina kai kurių žmonių nekultūringas elgesys.

Pavyzdžiui, vienas žmogus perka 10 autobuso bilietų, skaičiuoja juos, o kitas staiga atbėgęs lipa per galvą ir reikalauja jį aptarnauti.

Dažniausiai tokie skubantys veikėjai prašo vieno bilietuko. Nesuprantu, kodėl jie negali palaukti, kol baigsiu aptarnauti žmogų?

Kai prasideda mokesčių mokėjimo laikas, apskritai baisu, kas darosi. Regis, visi žmonės yra lygūs – ir tie, kurie ateina mokesčių susimokėti, ir tie, kurie ką nors perka.

Tačiau kyla baisus nepasitenkinimas. Dažniausiai piktinasi tie patys vieno bilietėlio pirkėjai, kurie visada lipa per kitų galvas. Kodėl jie negali iš karto daugiau bilietėlių įsigyti? Juk jie nėra koks nors gendantis produktas.

O kai mes, pardavėjos, paprašome palaukti, kol aptarnausime klientą, tampame pačios blogiausios.

Per mus ir į autobusą nespėja, ir šiaip gyvenimas blogas. Juk mes negalime imtis vieno, mesti ir daryti kita, nes dirbame su pinigais. Jei ką nors ne taip suskaičiuosime, teks iš savo kišenės sumokėti.

Kada gi mūsų žmonės išmoks elgtis kultūringai? Skandinavijos šalyse, kol pardavėja aptarnauja klientą, pirkėjai stovi per metrą nuo kiosko taip, kaip yra bankuose.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų