Pereiti į pagrindinį turinį

Metafizinė panika

2016-07-21 02:00

Pradėsime nuo suprantamų dalykų. Yra toks kinas Yao Mingas. Veikiausiai tokių mingų ir dar yao Kinijoje šiuo metu daugiau nei Lietuvoje gyventojų.

Asta Dykovienė
Asta Dykovienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tik nėra ko stebėtis, kad šalyje, kuri pirmoji atrado paraką, popierių bei kitus civilizacijai labai naudingus dalykus, gyvena kokie du su puse milijono žmonių, turinčių šio vardo ir pavardės derinį, nes minėta valstybė nuo Kultūrinės revoliucijos laikų demografinių problemų nepatiria.

Tačiau mus domina vienintelis Yao Mingas, tas 229 cm ūgio geriausias visų laikų kinų krepšininkas, garsus kone patologišku kuklumu, nes per visą savo NBA karjerą komandos bičiuliams taip ir neišdrįso pasakyti, kad šie į jį kreipiasi pavarde, manydami, jog Yao yra vardas. Tačiau šiuo atveju, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Kukli žvaigždė žiba dar stipriau.

Betgi nusileiskime ant žemės, į savo šlovingą tėvynę, kur gyventojų tiek, kiek vidutiniame Kinijos kaime. Tai štai čia vietos žvaigždžių į vieną dvigubą miesto autobusą nesutalpintume. Šiuo atveju šou pasaulio personos nedomina.

Dabar ant bangos – politikai ir norintys jais tapti. Taigi Yao Mingo pavyzdį pateikėme ne šiaip sau, nes tokių kuklių, kaip jis, deja, mes neturime. Sakysite, o iš kurgi jų pas mus gali rastis, juk Lietuvoje tiesiog nėra milijardo ir dar 300 milijonų gyventojų? Tad akivaizdu, jog mums nėra ir iš ko lasioti.

Šioje vietoje ir apima metafizinė panika. Kas gi dabar bus tą spalio 9-ąją, kai vėl rinksime Seimą? Už ką reikės balsuoti? O nubalsavus, kaip toliau reikės gyventi su ta gėda, kuri neišvengiama, peržvelgus bent jau pradinius kandidatų sąrašus? O dar, Dieve, apsaugok, juos ketina pildyti nieko gera nežadančiomis pavardėmis. Labai blogai.

Bet argi ne mes patys dėl to kalti? Štai sulig naujais mokslo metais po Lietuvą spragsėti ims kandidatai – giedos, meluos, žadės. O ar išdrįsime tiesiai paklausti, iš kur tamsta tokius turtus valdai? Ar tiesa, kad tamstos veiklą remia rusiškas verslas? O jūs, ponia, ar pateiksite IQ testo rezultatus rinkėjams, nesgi būti vien Tėčio dukra Seime nepakanka? Neišdrįsime, todėl ir baugu dėl ateities.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų