Pereiti į pagrindinį turinį

Tegyvuoja britai!

2012-08-21 09:12
Tegyvuoja britai!
Tegyvuoja britai! / Simono Švitros nuotr.

Tie, kuriuos erzina Didžioji Britanija, kurie pakęsti negali vakarietiškų vertybių, ilgisi autoritarizmo, koneveikdami demokratiją, gali neskaityti šio komentaro. Sutaupys nervų, o savo beprasmį pyktį galės išlieti kur nors kitur.

Didžioji Britanija puikiai organizavo olimpiadą. Tai buvo tikrai geromis infrastruktūrinėmis sąlygomis surengta, saugi, įspūdinga sporto šventė.

Pakalbėkime apie saugumo užtikrinimą žaidynėse. Atitinkamų tarnybų dėmesys tam buvo išskirtinis. Jos užkirto kelią bandymams nesilaikyti visuotinai priimtų tvarkos taisyklių. Suvaržė ir itin neprotingą kai kurių sirgalių iš Lietuvos elgesį. Profesionalūs britų teisėsaugos pareigūnai laiku sustabdė provokacinius bandymus ir pagrįstai nubaudė tvarkos pažeidėjus.

Būtina suvokti, kad teisę, demokratiją, civilizuotas vakarietiškas vertybes daugelį šimtų metų puoselėjančioje valstybėje nebus jokio pasigailėjimo laužantiems įstatymus.

Didžioji Britanija jau ne kartą įrodė savo pagarbą demokratinėms teisės vertybėms.

Štai kad ir liūdnai pagarsėjusio Juliano Assange'o atvejis. Britai, griežtai vadovaudamiesi įstatymo raide ir dvasia, priėmė sprendimą perduoti jį švedams, įtariantiems šį Australijos pilietį padarius nusikaltimų.

O kad J.Assange'as yra įtariamasis, nėra jokių abejonių. Šis vadinamasis kovotojas už teisybę kaltinamas seksualinio pobūdžio nusikaltimais. Be to, – tai irgi yra tiesa, – jis įtariamas slaptos informacijos paviešinimu. Dėl tokios J.Assange'o veiklos galbūt net nukentėjo tarptautinių pajėgų kariai, užtikrinantys saugumą karštuosiuose pasaulio taškuose.

J.Assange'as kaip paskutinis bailys pasislėpė Ekvadoro ambasadoje Londone. Ir ši su teisės kanonais nedraugaujanti valstybė suteikė jam politinį prieglobstį.

Ekvadoras, kaip ir nemažai kitų Lotynų Amerikos valstybių, visokiais būdais stengiasi įkąsti „imperialistinėms“ šalims, pirmiausia JAV. J.Assange'o atveju taip pat matome bandymą pasikandžioti.

Tačiau britų puoselėjama teisė vis tiek triumfuos ir J.Assange'as bus sulaikytas, stos prieš teisingą teismą. O dabartiniai nusikaltėlio dangstytojai galės iš pykčio nusigraužti nagus.

Prieš demokratijos vėją nepapūsi. Tai tiesiog neperspektyvu. Nejaugi to nesupranta kovotojai su menamais „imperialistais“?

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų