Baltarusis Lietuvoje nusipirko, įtariama, vogtą automobilį

Tauragėje "Volkswagen Touran" nusipirkusį baltarusį nuliūdino Druskininkų pasieniečiai, kurie kontrolės metu nustatė, jog automobilio registracijos pažymėjimas, įtariama, suklastotas, o kėbulo numeris – perkaltas.

Penktadienį vėlai vakare VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai Raigardo kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos išvykstančio 50-mečio Baltarusijos piliečio ir jo vairuojamo 2003 m. laidos automobilio "Volkswagen Touran" prancūziškais numeriais dokumentus.

Pareigūnams iškart kilo įtarimų, kad prancūziškas transporto priemonės registracijos pažymėjimas suklastotas. Druskininkų pasieniečiai dokumentą patikrino specialia Raigardo punkte esančia įranga ir įsitikino, kad pažymėjimas turi akivaizdžių klastotės požymių.

Be to, VSAT pareigūnai nustatė, kad automobilio kėbulo numeris yra, įtariama, perkaltas.

Baltarusis pasieniečiams nurodė, kad automobilį pirko Tauragėje.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baltarusį pasieniečiai po apklausos paleido. Užsienietis į savo šalį išvyko jį po Lietuvą lydėjusio draugo automobiliu.

"Volkswagen Touran" saugomas Druskininkų užkardoje.

Pasieniečiai pastebi, kad pastaruoju metu padažnėjo atvejų, kai Lietuvoje baltarusiai įsigija įtartinų automobilių su padirbtais dokumentais. Vien šią savaitę tai jau trečias toks atvejis.

Ketvirtadienį Šalčininkų punkte sulaikytas Lietuvoje pirktas praėjusiais metais pagamintas BMW, kuriuo namo vyko 23-ejų Baltarusijos pilietis. Mašinos dokumentus patikrinę pasieniečiai jam pranešė, kad automobilio kėbulo numeris, įtariama, yra perkaltas.

Trečiadienį Tauragėje automobilį nusipirkęs kitas baltarusis šiuo 2002 m. laidos "Opel Zafira" prancūziškais numeriais namo negrįžo. Šalčininkų punkte jį irgi sulaikė pasieniečiai, nes mašinos registracijos liudijimas buvo suklastotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių