Daugiabučių administratoriai neleis skriausti gyventojų

Klaipėdos apskrities policija kartu su daugiabučių namų administratoriais dar kartą siekia įtikinti gyventojus, kad telefoniniai sukčiai nesnaudžia ir pataria, kaip neužkibti ant piktavalių kabliuko.

Nepaisant nuolatinių raginimų atsargiai vertinti nukentėjusiais prisistatančių artimųjų skambučius, uostamiestyje telefoniniai sukčiai toliau skrkiaudžia patiklius gyventojus. Apsukrūs nusikaltėliai naudoja tiek senus, tiek naujus apgaulės metodus ir į savo pinkles įvilioja ne tik senyvo amžiaus klaipėdiečius, bet ir naivius mažamečius.

„Pagal statistiką šiais metais Klaipėda yra kaip labiausiai nuo telefoninių sukčių kenčiantis miestas Lietuvoje. Todėl mes siekiame dar kartą priminti gyventojams saugotis piktavalių. Labai smagu, kad mums sutiko padėti ir policijos rėmėjai – daugiabučių namų administratoriai, kurie savo kanalais platina gyventojams žinia, kaip saugotis sukčių“, - sakė Klaipėdos apskrities VPK Viešosios tvarkos biuro prevencijos skyriaus viršininkas Kazimieras Sinkevičius.

Daugiabučių namų administravimo įmones uostamiestyje vienijančios bendrovės „Mano būstas“ Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys tvirtino, jog padėti kovoti su telefoniniais sukčiais yra ne tik policijos, bet ir administratorių pareiga. Mat namų priežiūros įmonės ne pirmus metus dalyvauja saugios kaimynystės programoje.

„Policijai ne visada pavyksta vien savo pastangomis ir kanalais pasiekti gyventojus ir įspėti, kad telefoniniai sukčiai dar nesudėjo ginklų. Mes esame arčiau žmonių, nuolat su jais bendraujame tiesiogiai, todėl manome, kad galime būti efektyviais ir patikimais informacijos skleidėjais. Paruošėme keliasdešimt tūkstančių vienetų atitinkamo turinio informacinių lapelių, kuriuos platinam tiesiogiai gyventojams, juos taip pat galima rasti ir mūsų biuruose“, - teigė M.Genys.

„Mano būsto“ Klaipėdos regiono vadovas pastebi, kad pastaruoju metu daugiabučių namų gyventojus atakuoja ne tik telefoniniai sukčiai, bet ir po butus neaiškiais tikslais vaikščiojantys asmenys, prisidengiantys parašų rinkėjais.

Daugiabučių administratorių iniciatyvą padėti apsaugoti gyventojus nuo telefoninių sukčių teigiamai vertina ir Klaipėdos Pajūrio bendruomenės pirmininkas, Sulupės seniūnaitis Saulius Liekis. Jo nuomone, tai didina sagumą ir stiprina bendruomeniškumą tarp gyventojų.

„Iniciatyva puiki ir neabejotinai reikalinga, nes statistika byloja, kad žmonėms dar trūksta informacijos apie sukčius ir jų veiklos metodus. Esu įsitikinęs, kad iš daugiabučių administratorių lūpų sklindanti žinia efektyviau pasiekia gyventojus“, - kalbėjo S.Liekis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių