Kaunietis įtariamas nuslėpęs 1 mln. litų mokesčių

Internetu prekiavęs kaunietis įtariamas nuslėpęs daugiau nei 1 mln. litų mokesčių.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apskrities skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame įtarimai dėl nelegalios prekybos internetu pareikšti Kaune gyvenančiam 28-erių metų vyrui. Pirminiais duomenimis, iš neteisėtos prekybos buvo gauta ne mažiau kaip 4 mln. litų pajamų, o nuslėptų mokesčių suma gali viršyti 1 mln. litų.

Ikiteisminio tyrimo metu atskleista, kad nuo 2006 metų kovo mėnesio iki šių metų balandžio mėnesio įtariamasis, neturėdamas licencijos, stambiu mastu vertėsi ūkine komercine veikla. Norėdamas nuslėpti savo veiklos mastą bei gaunamas pajamas, kaunietis naudojosi fizinių asmenų privačiomis sąskaitomis.

Pareigūnai nustatė, kad kaunietis interneto svetainių puslapiuose prekiavo automobiliams skirta vaizdo, garso bei kitokia įranga, nors neturėjo jokių šių prekių įsigijimo dokumentų. Pirkėjai - dažniausiai užsienio valstybių asmenys arba įmonės - pinigus už prekes pervesdavo į kelių lietuvių asmenines sąskaitas. Jos buvo atidarytos pačių asmenų sutikimu, o įtariamasis už tokią paslaugą mokėdavo tam tikrą atlygį. Iš viso buvo atidarytos septynios sąskaitos įvairiuose šalies komerciniuose bankuose.

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad nusikaltėlis žinojo visus sąskaitų valdymo, bankų kortelių kodus, naudojosi fizinių asmenų kortelėmis ir internetine bankininkyste. Nustatyta, kad per minėtą laikotarpį už įsigytas prekes pirkėjai tarptautiniais bankiniais pavedimais pervedė daugiau kaip 1 mln. eurų, 104 tūkst. Didžiosios Britanijos svarų sterlingų, 105 tūkst. JAV dolerių. Gautuosius pinigus 28 metų vyras konvertavo į litus ir iš bankomatų išėmė daugiau kaip 4 mln. litų. Tiksli nuslėpta mokesčių suma bus nustatyta atlikus tolesnius ikiteisminio tyrimo veiksmus.

Pareigūnai įtariamojo namuose kratos metu rado bylai reikšmingų dokumentų, daiktų bei pinigų įvairia valiuta, kurių suma sudaro apie 50 tūkst. litų.

Pareigūnai kartą jau buvo atlikę ikiteisminį tyrimą dėl panašios minėto vyro neteisėtos veiklos. Tuomet buvo atskleista, kad jis ir dar keli asmenys prieš 2-3 metus kito asmens vardu Lietuvos komerciniuose bankuose atidarė sąskaitas bei pasiėmė išduotas banko korteles su PIN kodais.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad per kelerius metus į minėtas sąskaitas tarptautiniais pavedimais buvo pervesta 28 tūkst. Didžiosios Britanijos svarų sterlingų, 58 tūkst. eurų, 14 tūkst. JAV dolerių. Šioje baudžiamojoje byloje Kauno apylinkės teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių