Klaipėdoje įkliuvo aferistai

Iš vaiko tūkstančius litų išvilioję telefoniniai sukčiai įkliuvo policininkams. Paaiškėjo, kad jie gali būti apgavę daugiau nei dešimt žmonių, rašo „Klaipėda".

Kaip pranešė uostamiesčio policijos atstovas spaudai Albinas Strumyla, ketvirtadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas leido trims mėnesiams suimti anksčiau ne kartą teistus klaipėdiečius - 28 metų Romaną Solovjovą bei 31 metų Ruslaną Morozovą.

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai įtaria, kad jie apgavo 12 žmonių, telefonu prisistatę aukoms jų artimaisiais arba policijos pareigūnais. Patiklios aukos nusikaltėliams atidavė daugiau nei 60 tūkst. litų.

Spėjama, kad kai kuriuos šių nusikaltimų neseniai iš pataisos namų grįžę įtariamieji įvykdė dviese, o neretai jiems talkino sėbrai, šiuo metu dar atliekantys laisvės atėmimo bausmes.

Neatmetama galimybė, kad tiriant šiuos sukčiavimus įtariamųjų bus ir daugiau.

Viena R.Solovjovo ir R.Morozovo aukų - ir šešiametė mergaitė, patikėjusi nusikaltėlių melu apie neva mamos įvykdytą avariją. Mergaitė sukčiams atidavė mamos papuošalus su deimantais bei pinigus. Nusikaltėlių grobis tąkart buvo vertinamas 30 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių