Leista suimti tris mažamečius prievartavusį devyniolikametį

Vaikų seksualiniu prievartavimu įtariamas 19 metų Utenos rajono gyventojas A.M. suimtas trims mėnesiams. Tokią kardomąją priemonę jam skyrė rajono apylinkės teismas.

Ikiteisminį tyrimą dėl trijų mažamečių seksualinio prievartavimo kontroliuojantis, organizuojantis ir jam vadovaujantis Utenos rajono apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Ramūnas Bačiulis sakė, kad įtariamasis, pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, galimai tenkino lytinę aistrą su mažamečiu asmeniu prieš šio valią.

Pasak prokuroro, ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai vasarą ir anksčiau apsvaigęs nuo alkoholio jaunuolis, pasinaudojęs nukentėjusiųjų bejėgiška būkle dėl jų mažametystės, viename kaime kelis kartus seksualiai išnaudojo tris aštuonerių, septynerių ir šešerių metų vaikus.

„Įstatymas įpareigoja mus kiekvieną ikiteisminį tyrimą, ypač kai nukenčia vaikai, atlikti kaip galima greičiau ir netraumuojant aukų, nes baudžiamojo persekiojimo ir teisminės apklausos skaudina mažamečius nukentėjusiuosius“, - sakė Utenos rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Audrius Mačerauskas.

Šio tyrimo metu, vaikų apklausose dalyvavo psichologas, socialinis darbuotojas, apklausos vyko specialioje nepilnamečiams įrengtoje teismo patalpoje.

Prokurorų ir tyrėjų pastangomis ikiteisminis tyrimas vyksta gana intensyviai - atliktos apklausos su ikiteisminio tyrimo teisėju, paskirtos ekspertizės, todėl tikimasi, kad, gavus specialistų išvadas ir atlikus kitus reikalingus procedūrinius veiksmus, pavyks gana greitai atiduoti šią baudžiamąją bylą į teismą.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Igno Railos, pernai Panevėžio apygardos ir apylinkės prokuratūros prokurorai teismams perdavė nagrinėti 94 smurto prieš vaikus bylas, tarp jų - 87 dėl fizinio smurto ir 7 - dėl seksualinės prievartos.

Tarp pernai pradėtų 240 ikiteisminių tyrimų dėl smurto prieš vaikus buvo 213 - dėl fizinio smurto ir 27 - dėl jų seksualinio išnaudojimo.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai kartu su rajonų apylinkių kolegomis per pastaruosius penkerius metus perdavė nagrinėti teismams 39 baudžiamąsias bylas dėl vaikų seksualinės prievartos.

Įstatymai tiems, kas, pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, seksualiai prievartavo ar išžagino mažametį asmenį, numato laisvės atėmimo bausmę iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių