Pereiti į pagrindinį turinį

Muitininkai traukė cigaretes iš įmantrių slėptuvių

2008-12-16 13:51
Muitininkai traukė cigaretes iš įmantrių slėptuvių
Muitininkai traukė cigaretes iš įmantrių slėptuvių / Scanpix nuotr.

Lietuvos muitinė pranešė, kad per šių metų lapkritį sulaikė prekių už daugiau nei 1,3 milijono litų. Kaip įprasta, didžiausią sulaikomų prekių dalį sudarė cigarečių kontrabanda.

Nelegaliai gabenamų rūkalų kurjeriai cigaretėms suranda vis įmantresnių slėptuvių. Lapkritį išslapstytus cigarečių pakelius muitininkams teko traukti iš po automobilių variklio dangčių, specialiai mašinose įrengtų dvigubų grindų, transporto priemonių kuro bakų, priekinių automobilio sėdynių ir net iš vilkiko puspriekabės šaldymo įrangos. Iš viso per lapkritį pareigūnai sulaikė rūkalų už beveik 207 tūkst. litų.

Bene įsimintiniausią lapkričio sulaikymą įvykdė Muitinės kriminalinė tarnyba. Pareigūnai, atlikdami kratą vieno Kauno gyventojo bute, aptiko įspūdingą įtartinų augalinių medžiagų kolekciją. Kauniečio namuose buvo rasta beveik 1 kg, kaip manoma, kanapių, keli kilogramai rudos ir gelsvos spalvos augalinės kilmės miltelių, apie 350 g džiovintų, kaip įtariama, haliucinogeninių grybų, 13 vnt. maišelių su įvairiomis sėklomis, 15 švirkštų su, kaip įtariama, haliucinogeninių grybų sporomis, pypkė ir du prietaisai augalams smulkinti. Sulaikytas vyras gynėsi sakydamas esąs tiesiog etnobotanikos mėgėjas ir bandęs teorines žinias patikrinti praktiškai - pats užsiaugindamas egzotiškų augalų. Už meilę psichotropinei florai šiam „botanikui" gresia baudžiamoji atsakomybė.

Nesibaigia muitininkų kova ir su intelektinės nuosavybės teisių pažeidėjais. Per Lavoriškių kelio postą važiavusiame sunkvežimyje vilnietis vežėsi pusmaišį kompaktinių plokštelių su vaizdo bei muzikos įrašais. Kompaktiniai diskai buvo be pakuočių, tiesiog apvynioti plastikine plėvele - būtent tai ir sukėlė muitininkų įtarimą, kad jie gali būti suklastoti. Muitininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtų literatūros, mokslo, meno ar kitokių kūrinių kopijų gabenimo.

Kitos lapkritį neteisėtai gabentos prekės - alkoholiniai gėrimai, tekstilės gaminiai, vaistai ir kt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų