Po smūgių peiliu – atgaila

Tėvus terorizavęs suaugęs sūnus sulaukė atpildo. Tačiau išgirdę nuosprendį, kuriuo jaunas vyras įkalintas ne vieneriems metams, namiškiai apsiašarojo, rašo „Klaipėda".

Šeimyninės dramos, kuri vos nesibaigė tragedija, pabaigą užfiksavo teismo nuosprendis. 24 metų Giedrius Budrys pripažintas kaltu sunkiai sužalojęs tėvą ir suteikęs skausmą motinai. Už tai jis įkalintas septyneriems metams.

Nė karto neteistas jaunas vyras surakintas antrankiais ir iš teismo salės išgabentas atlikti bausmės.

Šiemet gegužės 5-osios vakare G.Budrys namo grįžo girtas. Tėvams tai nebuvo naujiena, kaip ir pikto sūnaus išpuoliai. Tą vakarą vaikinas kabinėjosi prie gimdytojų, koneveikė juos ir greičiausiai būtų puolęs mušti, jei tėvai nebūtų iškvietę policijos.

Pareigūnai išvežė G.Budrį ir uždarė jį į laikino sulaikymo kamerą. Tačiau visą naktį girto, agresyviai nusiteikusio vyro policininkai nelaikė. Šis parašė pasižadėjimą gražiai elgtis, nekelti namuose triukšmo ir apie pusę antros nakties iškeliavo namo.

Tačiau pažado tąnakt G.Budrys netesėjo. Vos grįžęs jis įžiebė kambaryje, kur miegojo tėvai, šviesą ir pradėjo keršto akciją. Jaunuolis vis dar buvo girtas ir piktas. Pasipylė keiksmai, o kai tėvas pakilo iš lovos ir pabandė išeiti iš kambario, sūnus puolė.

Mama suskubo vėl kviesti policiją. Tačiau išgriebęs iš jos rankų nešiojamąjį ragelį vaikinas jį sviedė į grindis.

Netrukus G.Budrys virtuviniu peiliu badė tėvą į pilvą, krūtinę, keliskart kliuvo ir į rankas. Mama bandė kviesti pagalbą laidiniu telefonu, bet ir tas buvo sudaužytas. Moteris išbėgo į laiptinę šauktis kaimynų pagalbos. Kol įmigę žmonės kėlėsi, sūnus motinai smogė kumščiu į veidą ir sulaužė jai nosį.

Atskubėję pareigūnai rado kraujo klanus ir virtuvinį peilį nulaužta geležte. Jei peilis nebūtų nulūžęs, nežinia kuo tąnakt būtų pasibaigęs jauno vyro siautėjimas.

Teisme G.Budrys atgailavo ir tikino neketinęs žudyti tėvo. Laimė šis pasveiko.

Nemažai skriaudos iš sūnaus patyrę tėvai atleido jam ir prašė teismo griežtai nebausti. Tačiau paklausti, ar grįžusį iš pataisos namų sūnų priims, tėvai tikino bijosią vėl kartu gyventi.

Išgirdę, kokią bausmę G.Budriui skyrė teismas, namiškiai apsipylė ašaromis.

Daiva Janauskaitė, „Klaipėda".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių