Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš teismą stos valstybės biudžeto lėšas grobsčiusi grupuotė

2011-04-19 13:14
Prieš teismą stos valstybės biudžeto lėšas grobsčiusi grupuotė
Prieš teismą stos valstybės biudžeto lėšas grobsčiusi grupuotė / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Teisėsaugos pareigūnai baigė tirti ir nagrinėti teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl beveik keturių milijonų litų mokesčių grobstymo.

Kaltinimai byloje dėl sukčiavimo, padėjimo pasisavinti didelės vertės svetimą turtą, didelės vertės svetimo turto iššvaistymo, apgaulingos apskaitos tvarkymo, dokumento suklastojimo ir disponavimo juo pareikšti septyniems asmenims ir dviem Lietuvos bendrovėms, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, organizuota grupė Vilniaus, Kauno, Alytaus, Kėdainių, Palangos miestuose veikė 2001-2005 metais. Šios nusikalstamos veikos organizatorius - penkis kartus teistas A.K.

Jis asmeniškai ar per kitus organizuotos grupės narius įsteigė realiai jokios veiklos nevykdančių įmonių tinklą, kurių pagalba kaltinamieji 39-ių realiai veikiančių Lietuvos bendrovių naudai apgaule įgijo ir panaikino didelės vertės turtinę prievolę sumokėti į valstybės biudžetą 3 mln. 959 tūkst. 927 litus, šiuos pinigus (PVM, pelno mokestį) sumokėti į valstybės biudžetą bei padėjo pasisavinti iš minėtų Lietuvos bendrovių daugiau kaip 11 milijonų lių.

Pasak prokuratūros, kiekvienas organizuotos grupės narys turėjo tam tikrą užduotį ir konkretų vaidmenį.

Didelė dalis žalos valstybės biudžetui buvo atlyginta, o dėl neatlygintos dalies - daugiau kaip pusė milijonų litų pareikštas prokuroro ieškinys, kuris užtikrinamas kaltinamiesiems taikomais laikinaisiais nuosavybės teisių apribojimais.

132 tomų baudžiamąją bylą nagrinės Vilniaus apygardos teismas. Šią bylą ištyrė Generalinė prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų