Pereiti į pagrindinį turinį

Rūkydami lovoje prisišaukė nelaimę

2008-09-01 12:36

Šeštadienį vakare netoli Šilalės gaisro metu žuvo du žmonės. Spėjama, kad nelaimę sukėlė asocialūs sugyventiniai, kurie dažnai rūkydavo lovoje.

Gaisras maždaug už keturių kilometrų nuo Šilalės, Balsių kaime, šeštadienį kilo apie devintą vakaro. Liepsnojo medinis dviejų galų namas, kuriame gyveno senutė, du jos sūnūs ir vieno jų sugyventinė.

Kaimynai pastebėjo ugnį, kai liepsna prasiveržė per stogą. Gaisro židinys buvo 39 metų sodybos šeimininkės sūnaus ir pora metų vyresnės jo gyvenimo draugės gyvenamoje namo dalyje.

Senolė tuo metu buvo išėjusi į laukus pas gyvulius, o kitas jos sūnus svečiavosi pas kaimynus.

Kai po kelių minučių iš Šilalės atvažiavo ugniagesiai, namas jau buvo apimtas liepsnos.

Tik po ketvirčio valandos ugniagesiams pavyko įeiti į degantį namą. Abu sugyventinai aptikti negyvi, sukniubę vos už kelių metrų nuo išėjimo.

Tyrimą gaisro priežasčiai nustatyti pradėjo Šilalės rajono policijos komisariatas. Rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Mindaugo Mikutavičiaus manymu, gaisras galėjo kilti dėl neatsargaus sugyventinių rūkymo lovoje. Apžiūrėjus gaisravietę tapo aišku, kad labiausiai išdegusi yra vieta, kur pora miegodavo.

Žuvusiojo brolis pareigūnams pasakojo kartą išgelbėjęs sugyventinius nuo žūties. Tada rūkydami lovoje jie užmigę, ir nuo nuorūkos pradėjusi degti antklodė.

Gaisro metu visiškai sudegė gyvenamojo namo stogas. Namo dalis, kurioje gyveno senutė ir jos sūnus, labiausiai nukentėjo nuo ugniagesių liejamo vandens. Sodyboje dar yra keli sveiki statiniai, kuriuose motina ir sūnus galės prisiglausti. Galbūt nukentėjusiesiems nuo gaisro pagelbės seniūnija.

Žuvę sugyventiniai, vietos žmonių apibūdinimu, girtaudavo, o pragyvenimui pinigų prasimanydavo kapstydamiesi netoli esančiame sąvartyne. Bendrų vaikų pora neturėjo.

Per 7 šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 10 689 gaisrai. Gaisruose žuvo 156 žmonės. 51 žmogus žuvo dėl neatsargaus rūkymo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų