Pereiti į pagrindinį turinį

7-metė karalienė sukėlė ginčus

2010-02-15 23:59

Tam tikrą sąmyšį dėl šių metų Rio de Žaneiro karnavalo sukėlė 7-erių mergaitė – ji taps viena jo karalienių. Ši žinia sukėlė didelį vaikų teisių gynėjų pasipiktinimą, tačiau miesto teismas suteikė mergaitei leidimą.

Julia Lira vakar vakare turėjo pasirodyti kaip sambos mokyklos "Viradouro Samba" šokių karalienė.

Mergaitės tėvas Marco Lira, kuris yra "Viradouro Sambos" prezidentas, nesutiko su kritika, kad šokių karalienės vaidmuo, kurį karnavale paprastai atlieka apsinuoginusios suaugusios moterys, yra perdėm erotiškas jo dukrai.

"Nė vienas tėvas nenori išnaudoti savo dukros. Ji bus parade, nes to nusipelnė", – kalbėjo mergaitės tėvas.

Mokykla "Viradouro Samba" pažadėjo, kad J.Lira nebus apsirengusi taip provokuojamai, kaip kitų sambos mokyklų karalienės.

"Julia yra charizmatiška mergaitė, ji nuostabiai atrodo priešais būgnininkus", – žurnalistams sakė "Viradouro Sambos" meno direktorius Edsonas Pereira ir pridūrė, kad neketinama J.Liros "perkeisti į moterį", ji vilkės deramą kostiumą, "atspindintį šios mažos mergaitės tyrumą".

J.Lira – jauniausia karnavalo karalienė istorijoje. Prieš šešerius metus kitos sambos mokyklos karaliene tapo 12-metė Raissa de Oliveira. Tiesa, vaikai nuo seno dalyvauja Rio de Žaneiro karnavale, bet jų vaidmuo nėra pagrindinis.

Rio de Žaneiro karnavale J.Lira šoks su tokiomis pasaulinio garso žvaigždėmis, kaip Beyoncé, Alicia Keys ir Madonna. Pastaroji buvo nufotografuota su savo 22 metų meilužiu brazilu. O Beyoncé jau pradėjo vieną karnavalą šalies šiaurės rytuose esančiame Salvadoro mieste praėjusį trečiadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų