Alkoholinių gėrimų bendrovė „Diageo“ dėl koronaviruso patirs 200 mln. svarų nuostolių

Viena didžiausių pasaulio alkoholinių gėrimų gamintoja „Diageo“ trečiadienį paskelbė šiemet galimai prarasianti apie 200 mln. svarų (237 mln. eurų) metinio pelno dėl naujojo koronaviruso protrūkio.

„Dėl visuomenės sveikatos apsaugos priemonių ėmimosi viruso paveiktose Azijos ir Ramiojo vandenyno šalyse, ypač Kinijoje, buvo apriboti vieši susirinkimai, atidėti renginiai ir uždarytos svetingumo paslaugas teikiančios įstaigos bei mažmeninės prekybos vietos“, – pranešė bendrovė.

Azijos ir Ramiojo vandenyno regionas yra atsakingas už 20 proc. „Diageo“ pardavimų. Įmonei priklauso tokie prekiniai ženklai, kaip „Guinness“, „Smirnoff“, „Gordon's“, „Johnnie Walker“ ir dar keletas žinomų viskių prekinių ženklų.

Kinijoje, kurioje įsikūręs Uhano miestas, buvo pranešta apie pirmuosius užsikrėtimus koronavirusu, užsikrėtusiųjų skaičius viršija 78 tūkst. žmonių, o mirusiųjų skaičius perkopė 2,7 tūkst. Šalyje buvo įvesti griežti apribojimai viešiems renginiams ir judėjimui daugelyje valstybės vietų.

„Buvo uždaryti beveik visi barai ir restoranai, o Kinijoje ženkliai sumažėjo pobūvių skaičius“, – teigė „Diageo“. Įmonė pažymėjo, kad kelios šalys ir didelis įmonių kiekis įvedė kelionių apribojimus.

„Sunku nuspėti Covid-19 viruso protrūkio plitimo trukmę ir mastą Azijoje ir už jos ribų“, – sakė bendrovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linkiu greito bankroto

Linkiu greito bankroto portretas
Visiems kas gamina, prekiauja nuodais.

Geriau

Geriau portretas
Parašytų kiek kainuoja 1l spirito pagamint valstybinė kaina Ir kokia kaina parduoda žmonėm!? Aferistai viską slepia

Cha

Cha portretas
Kaip man jų, vargšelių, pagailo,net apsiverkiau...gal paaukoti kelis eurus ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių