Australija patvirtino „Nuvaxovid“ vakciną nuo koronaviruso

Australijos vaistų reguliuotojas leido skiepyti šalies gyventojus JAV kompanijos „Novavax“ sukurta vakcina nuo koronaviruso „Nuvaxovid“. Tai sakoma ketvirtadienį Medicinos prekių agentūros (TGA) tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„TGA preliminariai pritarė vakcinos nuo koronaviruso „Nuvaxovid“ naudojimui. Tai pirmoji baltyminė vakcina nuo Covid-19, aprobuota Australijos reguliavimo institucijų. Ji taip pat įtraukta į nacionalinį medicinos prekių gyventojų imunizacijai ir Covid-19 profilaktikai sąrašą“, - pažymima pranešime.

TGA patikslino, kad preparatas „Nuvaxovid“ patvirtintas tik pirminei gyventojų imunizacijai ir negali būti naudojamas kaip stiprinamoji dozė. Preparato naudojimo vaikams vakcinuoti tyrimai dar tęsiami, bet kai jie bus baigti, reguliuotojas „prioriteto tvarka apsvarstys bet kokią kompanijos paraišką“.

Australijos vyriausybė 2021 metais su kompanija „Novavax“ sudarė sutartį dėl vakcinos nuo koronaviruso tiekimo ir užsisakė 51 mln. dozių. Pirmosios preparato siuntos turėtų pasiekti šalį vasario mėnesį.

Anksčiau Australijoje buvo patvirtintos „AstraZeneca“, „Pfizer/BioNTech“, „Moderna“ ir „Janssen“ vakcinos nuo koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaičiau

Skaičiau portretas
Ten daug grafeno oksudo ir iškarto nano cipas.

dali

dali portretas
Reikia kad ir Lietuva ištirtų šią vakciną laboratoriškai , spektroskopiškai, pateiktų viešai išvadas , duotų technologinį aprašymą, o vakcinos pakuotės etitiktė atitiktų Lietuvoje keliamus reikalavimus. Tai didins pasitikėjimą, kitu atveju manau nepasistūmėsime į priekį. Sėkmės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių