Pereiti į pagrindinį turinį

Avariją sukėlė gedimas?

2008-09-15 20:18
Avariją sukėlė gedimas?
Avariją sukėlė gedimas? / AFP

Rusijos ekspertai išsiaiškino, kas kaltas dėl lėktuvo katastrofos Permėje. Tiesa, liko neatsakytų klausimų. Galbūt tai padarys savo tyrimą atliksianti JAV komisija.

Bendrovės "Aeroflot" generalinis direktorius Valerijus Okulovas tvirtina, kad ekspertai jau nustatė kelias galimas Rusiją sukrėtusios lėktuvo katastrofos priežastis. "Technikos specialistai parengė įvykio versijas, kuriomis bus remiamasi rekomenduojant įguloms kaip ateityje išvengti panašių incidentų", – pareiškė jis.

Kaip vakar teigė Rusijos žiniasklaida, įtikinamiausia tragedijos priežastis yra lėktuvo techninis gedimas, dėl kurio užsidegė vienas variklių. Panašią nuomonę išsakė ir Tyrimo komiteto prie Generalinės prokuratūros pirmininkas Aleksandras Bastrykinas. Pasak jo, orlaivio katastrofa, matyt, buvo susijusi su techniniais gedimais ir užsidegusiu pirmuoju varikliu.

Tačiau suversti kaltę vien "techniniam gedimui" vargu ar pavyks. Mat paaiškėjo, kad prieš pat katastrofą įgula neklausė dispečerių nurodymus. Kaip papasakojo Permės oro uosto skrydžių vadovas Irekas Bikbovas, lakūnai viską darė priešingai, nei jiems buvo nurodoma. O į dispečerių klausimus atsakinėjo, kad viskas gerai.

>> Plačiau skaitykite dienraštyje

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų