A. Baerbock: Vokietija „padarys viską“, kad garantuotų Ukrainos saugumą

Berlynas padarys viską, kas nuo jo priklauso, kad užtikrintų Ukrainos saugumą, pirmadienį pareiškė vokiečių užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok), atvykusi pirmojo oficialaus vizito į šią šalį, susidūrusią su Rusijos įsiveržimo pavojumi.

„Padarysime viską, ką tik galime, kad garantuotume Ukrainos saugumą. Padarysime viską, ką tik galime, kad garantuotume Europos saugumą“, – per spaudos konferenciją kalbėjo vokiečių ministrė.

A. Baerbok antradienį Maskvoje susitiks su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Vakarai kaltina Rusiją pastaraisiais mėnesiais prie sienos su Ukraina dislokavus daug tankų, artilerijos ir apie 100 tūkst. karių. NATO nuogąstauja, kad tai galbūt yra Maskvos pasiruošimai įsiveržti į kaimyninę šalį.

Maskva savo ruožtu teigia, kad tai yra atsakas yra stiprėjantį NATO vaidmenį jos įtakos zonoje. Kremlius reikalauja „teisinių garantijų“, kad Vakarų šalių karinis blokas nesiplės į rytus, tuo metu NATO sako, kad jos durys atviros visoms įstoti pageidaujančioms ir kriterijus atitinkančioms šalims.

A. Baerbock vizitas buvo surengtas tęsiantis pastangoms atgaivinti vadinamąjį Normandijos ketverto formatą, kuriame dalyvauja Vokietija, Prancūzija, Rusija ir Ukraina. Šis forumas buvo įkurtas siekiant deeskaluoti separatistinį konfliktą Rytų Ukrainoje.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba po derybų su A. Baerbok sakė, kad Kijevas ir Berlynas „įsipareigoję šio konflikto diplomatiniam sprendiniui“.

„Mūsų bendras tikslas – veiksmingas Normandijos formato darbas, taip pat surengti Normandijos ketverto lyderių susitikimą“, – aiškino jis.

Visgi D. Kuleba pakartojo, kad Ukraina sieks gauti daugiau ginkluotės iš Vakarų šalių. Kijevas gruodį kaltino Berlyną blokuojant NATO ginkluotės tiekimą Ukrainai.

„Mūsų dialogas su Vokietija šiuo klausimu tęsis“, – pabrėžė jis.

Prieš savo pirmąjį susitikimą su Vokietijos naująja diplomatijos vadove S. Lavrovas savo pranešime nurodė, kad jiedu „nuodugniai aptars dabartinius tarptautinius klausimus, visų pirma Rusijos pasiūlymų dėl saugumo garantijų įgyvendinimą“.

S. Lavrovas pirmadienį per spaudos konferenciją sakė, kad Rusija laukia „konkrečių atsakymų“ į jos praeitą mėnesį pateiktus reikalavimus.

Jis pridūrė, kad „Rusijos vadovybė pajėgi apginti savo interesus tiek saugumo, tiek Rusijos piliečių teisių apsaugos atžvilgiu“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

matome Vokietijos BOBOS užsienio veiklos " perliukus",

matome Vokietijos BOBOS  užsienio veiklos " perliukus", portretas
tai n e n u o s t a b u , juk ši " b o b a" iki tapo ministre-- l i n k s m i n o žiūrovus šo k d a m a , o dabar savo veiksmais -- s k a n d i n a VOKIETIJĄ.--Tai pavyzdys , kai į politiką ateina a t s i t i k t i n i a i asmenys- visiškai n e p a s i r e n g ę ir neturintys jokio supratimo, kaip vystyti UŽSIENIO politikos diplomatiją,kad nenuskandinti valstybės kuriai atstovauja.

Pastebekit

 Pastebekit portretas
Kaip tik ji ka nors pasako apie Nord steam tai iškarto pakyla duju kaina:)

Antanai, durniau tu

Antanai, durniau tu portretas
Rusijos diplomatija aukšto lygio. Isiutino ? Tai tik tavo fantazijos...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių