Baltarusių AT atmetė S. Cichanouskajos, A. Dmitrijevo, H. Kanapackajos skundus

Baltarusijos Aukščiausiasis Teismas atsisakė svarstyti kandidatų į prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos, Andrejaus Dmitrijevo ir Hanos Kanapackajos skundus dėl Centrinės rinkimų komisijos (CRK) sprendimo dėl prezidento rinkimų rezultatų.

„Atsisakyti pradėti procesą dėl Sviatlanos Heorhijeunos Cichanouskajos skundo dėl Baltarusijos Respublikos centrinės komisijos sprendimo dėl rinkimų... Sprendimas apeliacine tvarka neskundžiamas“, – sakoma pirmadienį priimtame AT sprendime.

Jame teigiama, kad S. Cichanouskaja kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą su skundu, kai CRK nepatenkino jos prašymo pripažinti negaliojančiais prezidento rinkimų rezultatus.

Teismas pareiškė, kad „kadangi Centrinė komisija nepriėmė sprendimo paskelbti rinkimus negaliojančiais, S. H. Cichanouskajos skundas... nenagrinėtinas teisme, nes tokie reikalavimai nepriskiriami teismo kompetencijai“.

Analogiškus teismo atsakymus gavo ir A. Dmitrijevas bei H. Kanapackaja.

Baltarusijos opozicijos Koordinacinė taryba savo ruožtu pareiškė nesutinkanti su teismo atsisakymu nagrinėti S. Cichanouskajos skundą ir sako, kad jis pažeidžia konstituciją.

Autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos pergalės paskelbimas po rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija laiko suklastotais, išprovokavo didžiausias demonstracijas Baltarusijoje nuo šalies nepriklausomybės paskelbimo 1991 metais, kai subyrėjo Sovietų Sąjunga. Jų metu A. Lukašenka raginamas palikti pareigas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas

kas portretas
Diena po raginima,ir kas is to,ragino paleisti kalinius,na niekas ju nepaleido,dar daugiau atsirado,uzmirso,ragino iki 26 dienos atsistatydinti,nieko nebus,dabar rinkimus naujus surengti,kas is to raginimo,rezultatas gal turi buti apciuopamas,o ne snekejimas

Senis

Senis portretas
Toks ten ir teismas

Anonimas

Anonimas portretas
Perversmas žlugo...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių