Baltieji rūmai: JAV mano, kad Rusija gali Iranui suteikti naikintuvų

Rusija svarsto galimybę siųsti Iranui naikintuvus, nes tai yra plečiamo karinio bendradarbiavimo, dėl kurio Teheranas į Maskvą siunčia vis daugiau ginkluotės, skirtos invazijai į Ukrainą, dalis, penktadienį pranešė Baltieji rūmai.

„Manome, kad Rusija gali su Iranu pradėti precedento neturintį bendradarbiavimą gynybos srityje, tiekti ginkluotę, įskaitant raketas, elektroniką ir viską, ko reikia oro gynybai. Manome, kad Rusija gali Iranui suteikti naikintuvų“, – žurnalistams sakė Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

J. Kirby sakė, kad Iranas, kuris yra labai izoliuotas dėl Vakarų sankcijų, kuriomis siekiama sustabdyti jo ginčijamą branduolinę programą, siekia sustiprinti savo kariuomenę su Rusijos pagalba mainais į ginkluotės, naudojamos metus trunkančiame puolime prieš Ukrainą, siuntimą.

„Iranas taip pat siekia iš Rusijos įsigyti papildomos karinės įrangos, įskaitant atakos sraigtasparnius, radarus ir kovinius mokomuosius lėktuvus. Iš viso Iranas siekia įsigyti karinės įrangos už milijardus dolerių“, – sakė J. Kirby.

„Buvome susirūpinę, kad tai vyks abiem kryptimis, ir šie nuogąstavimai tikrai pasitvirtino“, – sakė jis.

Pasak J. Kirby, Iranas jau nusiuntė Rusijai šimtus dronų, taip pat artilerijos ir tankų amunicijos. Jis taip pat teigia, kad „Irano parama Rusijos karui išsiplėtė“.

 


Šiame straipsnyje: JAVkaras UkrainojeIranasJohnas Kirby

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių