Belgijoje konfiskuota rekordinė 11,5 t kokaino partija

Belgijos policija konfiskavo didžiausią šalies istorijoje kokaino partiją – 11,5 t šių narkotikų, rastų penkiuose konteineriuose Antverpeno uostamiestyje, ketvirtadienį pranešė prokurorai.

Remiantis jų pareiškimu, partija buvo aptikta spalio 27 dieną, kai buvo kruopščiai apžiūrėti penki konteineriai su metalo laužu iš Pietų Afrikos Respublikos.

Antverpenas yra antras pagal dydį Europos uostas po Roterdamo, tačiau dėl glaudžių prekybos ryšių su Pietų Amerika jis yra pagrindinis kokaino įvežimo į žemyną punktas.

Paskaičiuota, kad konfiskuoti narkotikai juodojoje rinkoje kainuotų apie 450 mln. eurų.

Pasak tyrėjų, konteineriai iš pradžių buvo atplukdyti į Belgijos Zebriugės uostamiestį, o paskui buvo perkelti barža į Antverpeną.

Kokainas buvo paslėptas mažesnėje plieninėje talpoje, kuri buvo įdėta į didesnį konteinerį.

Siuntą buvo ketinta pristatyti vienai įmonei, įsikūrusiai Nyderlandų pasienyje.

Po atliktų kratų Belgijoje buvo sulaikyti du asmenys, o Nyderlanduose – vienas.

Ši byla yra susijusi su virtine rugsėjį ir spalį vykusių operacijų, per kurias buvo sulaikyti vis dar nepaleisti 22 įtariamieji ir buvo konfiskuota 3 mln. eurų grynųjų.

Tarp sulaikytųjų yra vienas buvęs žandarmerijos vadovas ir trys pareigas einantys policijos pareigūnai.

Antverpeno miestą ir kaimyninę Limburgo provinciją yra ištikusi su prekyba narkotikais susijusių nusikaltimų banga, įskaitant įkaitų paėmimą, atakas granatomis ir žmogžudystes.

Limburgas taip pat pagarsėjęs slaptomis laboratorijomis, gaminančiomis sintetinius narkotikus gaujoms, daugiausia veikiančioms kitoje sienos pusėje – Nyderlanduose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių