Brazilijos prezidentas pasveikino J. Bideną su pergale

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro antradienį pareiškė esąs „pasiruošę dirbti“ su išrinktuoju JAV prezidentu Joe Bidenu ir pasveikino jį su pergale rinkimuose, praėjus daugiau kaip mėnesiui po lapkričio 3-iąją įvykusio balsavimo.

J. Bolsonaro, uolus kadenciją baigiančio JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkas, kartu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir Meksikos vadovu Andresu Manueliu Lopezu Obradoru, tapo vienais iš paskutiniųjų pasaulio lyderių, pripažinusių J. Bideno pergalę, kai pirmadienį ją patvirtino JAV Rinkikų kolegija.

„Sveikinu Joe Bideną su geriausiais linkėjimais ir viltimi, kad Jungtinės Valstijos toliau bus „laisvųjų kraštas ir drąsiųjų namai“, – sakoma kraštutinių dešiniųjų pažiūrų lyderio pranešime, kuriame cituojama JAV himno paskutinė eilutė.

„Būsiu pasiruošęs dirbti su Jūsų Ekscelencija ir toliau stiprinti Brazilijos ir Jungtinių Valstijų aljansą, ginant suverenitetą, demokratiją ir laisvę visame pasaulyje“, – pridūrė J. Bolsonaro.

Dauguma kitų didžiųjų šalių lyderių pasveikino J. Bideną daugiau kaip prieš mėnesį, bet J. Bolsonaro nepasekė jų pavyzdžiu.

J. Bolsonaro, dažnai vadinamas „Atogrąžų Trumpu“, anksčiau vengė minėti JAV rinkimus. Jo viceprezidentas Hamiltonas Mourao praeitą mėnesį sakė pasveikinsiąs „kad ir kas būtų išrinktas“, kai „tam bus tinkamas laikas“.

J. Bolsonaro supyko ant J. Bideno per JAV rinkimų kampaniją, kai demokratų kandidatas sukritikavo Braziliją dėl nesugebėjimo apsaugoti nuo gaisrų Amazonės atogrąžų miškų.

Brazilijos lyderis atrėžė, kad tas pareiškimas buvo „pragaištingas ir nebūtinas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių