Britai imigrantus gaudys tinklais

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės (JK) Vidaus reikalų ministerija svarsto strategiją tinklais stabdyti Lamanšo sąsiaurį kertančias pripučiamas valtis, kuriomis į šalį bando patekti nelegalūs imigrantai ir prieglobsčio ieškotojai.

Migrantų gaudymas tinklais – dalis nelegalių imigrantų sulaikymo ir grąžinimo atgal strategijos, kurios įgyvendinimas stringa, nes Prancūzija nepriima atgal Lamanšo sąsiauryje sulaikytų imigrantų. Minėta strategija numato saugų nelegalių imigrantų valčių sustabdymą, imigrantų perkėlimą į britų pareigūnų laivus ir sulaikytųjų grąžinimą į Prancūziją.

Nelegalių imigrantų sulaikymo strategiją tikimasi įgyvendinti per artimiausius kelis mėnesius, tačiau tikslesnių strategijos detalių neatskleidžiama. Žinoma, jog imigrantų sulaikymo strategija apims keturis etapus:

socialinių tinklų naudojimas siekiant sustabdyti imigrantų srautą iš Afrikos ir Artimųjų Rytų į Šiaurės Prancūziją;

į JK atvykstančių prieglobsčio ieškotojų skaičiaus mažinimas;

fizinis imigrantų sulaikymas, neleidžiant jiems patekti į JK;

JK prieglobsčio teikimo sistemos reformavimas.

Nuo šių metų pradžios į JK šimtais valčių atvyko 7 000 imigrantų. Vien rugsėjį Lamanšo sąsiaurį kirto mažiausiai 1 880 imigrantų.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/imigracija/britai-imigrantus-gaudys-tinklais



NAUJAUSI KOMENTARAI

ggg

ggg portretas
jei jie jau tikri karo ar politiniai pabegeliai is Afrikos ar Afganistano ar kt. tai kodel nepraso pabegelio statuso pirmoje saugioje europos salyje kaip graikija, prancuzuija, vokietija ir t.t. ?

Anonimas

Anonimas portretas
O prie tinklu reikietu priristi 200kg gira kad tie babajai gerai eitu i dugna zuvis maitinti nes ju jau perdauk priviso visam pasauli :-)

Anonimas

Anonimas portretas
Geriau šaudytų druskos kulkomis invazijos noras greitai dingtų bėgtų atgal iš kur ir atsibastę.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių