Pereiti į pagrindinį turinį

Britų premjerui - raginimai atsistatydinti

2009-06-09 14:41
Britų premjerui - raginimai atsistatydinti
Britų premjerui - raginimai atsistatydinti / AFP nuotr.

Antrą žeminamą pralaimėjimą rinkimuose patyręs britų ministras pirmininkas Gordonas Brownas vis dažniau girdi nepatenkintųjų balsus.

G.Browno Leiboristų partija per Europos Parlamento rinkimus liko tik trečioje vietoje po kraštutinės euroskeptiškos Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos. Tai dar labiau išklibino ministro pirmininko kėdę. Be to, G.Browno pozicijas susilpnino 11 vyriausybės narių atsistatydinimas.

G.Brownui vis dažniau tenka reaguoti į raginimus atsistatydinti ir suteikti partijai progą laimėti kitus visuotinius rinkimus. Pirmadienį premjerui teko atlaikyti tikrą mūšį Bendruomenių Rūmuose.

Į leiboristų frakcijos susitikimą maždaug 18 val. (21 val. Lietuvos laiku) atvykęs G.Brownas buvo sutiktas plojimais. Salė, kurioje jis vyko, buvo tokia sausakimša, kad kai kurie parlamentarai negalėjo į ją patekti.

Maždaug valanda po šio uždaro susitikimo pradžios televizija "Sky News" paskelbė, kad buvęs vidaus reikalų sekretorius Charlesas Clarke'as per susitikimą atvirai paragino G.Browną atsistatydinti. Šis incidentas įvyko po dar vieno vyriausybės nario - jaunesniosios aplinkos ministrės Jane Kennedy - paskelbimo apie savo atsistatydinimą.

Kaip ir Jamesas Purnellas, darbo ir pensijų sekretorius, ji pasitraukdama asmeniškai užsipuolė G.Browną. "Jau kuris laikas buvau nepatenkinta dėl šmeižto prieš kolegas", - sakė ji televizijai "Sky News".

Nors J.Kennedy nėra labai svarbi figūra, anksčiau ji buvo lojali leiboristė ir jos pasitraukimas akcentuoja daugelio parlamentarų nepasitenkinimo G.Brownu mastą.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų