Bukarešto teismas vėl pratęsė interneto veikėjo A. Tate'o suėmimą

Rumunijos teismas trečiadienį vėl pratęsė prieštaringai vertinamo interneto veikėjo Andrew Tate'o (Endriaus Teito), įtariamo prekyba žmonėmis, išprievartavimu bei nusikalstamos grupuotės kūrimu, ir jo brolio Tristano suėmimą.

36 metų A. Tate'as ir 34 metų jo brolis Tristanas buvo suimti gruodžio pabaigoje, o nuo to laiko Rumunijos teisėjai kas mėnesį vis pratęsdavo jų sulaikymą.

Pagal Rumunijos teisinę sistemą ikiteisminis sulaikymas gali būti pratęstas ne ilgiau kaip iki 180 dienų, kol bus pareikšti kaltinimai.

Bukarešto tribunolas nutarė pratęsti jų sulaikymą dar 30 dienų. Šį sprendimą galima apskųsti.

Dėl naujausio pratęsimo broliai liko be žodžių, teigė jų žiniasklaidos komanda.

„Didelė materialinė žala, kurią jie patyrė, yra niekis, palyginti su moraline žala. Jų įvaizdžiui padaryta nepataisoma žala“, – teigiama pranešime.

Broliai ir toliau neigia visus jiems pateiktus kaltinimus.

Milijonus sekėjų internete turintis buvęs kikboksininkas iš Jungtinės Karalystės ir JAV A. Tate'as, jo jaunesnysis brolis ir dvi rumunės tiriami dėl įtariamo „organizuotos nusikalstamos grupės kūrimo, prekybos žmonėmis ir prievartavimo“.

Vykdydama tyrimą Rumunijos policija atliko kratas keliuose su broliais A. Tate'ais susijusiuose nekilnojamojo turto objektuose ir konfiskavo daug jų nuosavybės, įskaitant prabangių automobilių kolekciją.

Sausio mėnesį teismo dokumente buvo teigiama, kad viena moteris buvo užverbuota iš Jungtinės Karalystės, kai įsimylėjo Andrew Tate'ą, kuris ją išvežė į Rumuniją „siekdamas seksualiai išnaudoti“.

2016 metais A. Tate'as dalyvavo televizijos laidoje „Big Brother“, bet buvo pašalintas po to, kai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip jis užpuolė moterį.

Vėliau jis ėmė skleisti savo prieštaringas pažiūras socialinių tinklų platformose, kol buvo uždraustas dėl mizoginiškų pasisakymų ir neapykantos kalbos.

Tačiau Elonui Muskui (Ilonui Maskui) nusipirkus „Twitter“, A. Tate'ui buvo leista į jį sugrįžti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių